Top dagsture fra Firenze, Italien
Top dagsture fra Firenze, Italien

Video: Top dagsture fra Firenze, Italien

Video: Top dagsture fra Firenze, Italien
Video: Florence Day Trip to Viareggio, Italy 🇮🇹 One of Tuscany’s Best Beach Towns! 2024, Kan
Anonim

At tage en dagstur fra Firenze giver den rejsende et kig på landskabet i Toscana - maleriske bakkebyer, vinmarker og vingårde eller kysten. Nogle få steder i nærliggende regioner kan også nemt besøges.

Klik på linkene for at få flere oplysninger om hvert sted. Tag et kig på vores Toscana Rail Map for at få en idé om lokationer.

Siena

Udsigt over Siena på afstand
Udsigt over Siena på afstand

Siena er en klassisk toscansk middelalderby og en af de mest populære. Det er en smuk by med en stor vifteformet piazza, smuk katedral (for en særlig godbid, book en Gate of Heaven-tur), gågader med butikker og det næsthøjeste middelalderlige klokketårn i Italien (med 505 trin til toppen).

60 km syd for Firenze, Siena er tilgængelig med enten tog eller bus, men bussen stopper nær centrum, mens togstationen ligger under byen, og du skal tage en forbindelsesbus til centrum.

Book ture i Siena gennem Viator.

Pisa

Lærertårnet i Pisa og duomoen
Lærertårnet i Pisa og duomoen

Pisa er berømt for sit skæve tårn, smukke Duomo og dåbskapellet på Piazza dei Miracoli. Det har også et godt middelaldercenter og en gåtur langs floden, så du nemt kan bruge en hel dag der.

Pisa nås nemt med tog eller bus fra Firenze. Hurtigtog tager 45 minutter, mens de billigere region altog tager over en time.

Book ture i Pisa gennem Viator.

Fiesole

Landsbyen Fiesole i Toscana
Landsbyen Fiesole i Toscana

Fiesole, i bakkerne over Firenze, er en nem dagstur. Det er et fantastisk sted at undslippe sommervarmen, og på klare dage er der god udsigt over de florentinske bakker og endda Firenze. Fiesole har en god arkæologisk park med et romersk amfiteater og romerske, etruskiske og longabardiske ruiner. En bus kører fra Firenzes togstation til Fiesole.

Lucca

Piazza dell' Anfiteatro
Piazza dell' Anfiteatro

Lucca er en befæstet by med en af de bedst bevarede mure i Italien. På toppen af væggene er vandre- og cykelstier og haver, så du kan gå helt rundt i Luccas historiske centrum. Det meste af Lucca er fladt, så hvis du er træt af at gå op ad bakkerne, er dette et godt sted at tage hen. Der er smukke kirker, gode indkøbsmuligheder og flere velbevarede tårne, hvorfra du kan få en fantastisk udsigt over byen ved at klatre til toppen. Nyd denne video af vores tur rundt i Lucca.

Hyppige tog kører mellem Firenze og Lucca, hvilket tager lidt over en time. Togstationen ligger lige uden for murene, hvorfra det er let at gå til centrum.

Book en rundvisning i Lucca gennem Viator.

San Gimignano

Udsigt over San Gimignano oppe på en bakke
Udsigt over San Gimignano oppe på en bakke

San Gimignano er en lille bjergby, der er omgivet af mure, kendt som City of Beautiful Towers for sine 14 overlevende middelaldertårne. Du kan bestige en af dem for en fantastisk udsigt over Toscanalandskab. Der er en duomo fra det 11. århundrede dekoreret med fresker fra det 14. århundrede, adskillige museer og en række gode restauranter, der serverer typisk toscansk mad.

For at komme til San Gimignano skal du tage en bus eller et tog fra Firenze til Poggibonsi. Fra Poggibonsi er der hyppige busser til San Gimignano, cirka 20 minutters kørsel.

Bologna, Emilia Romagna City

Bologna arkitektur
Bologna arkitektur

Bologna, kendt for sit gode køkken, er en smuk by med to store pladser, gangbroer, fine historiske bygninger og et interessant middelaldercenter med et højt middelaldertårn, hvis stejle trappe du kan klatre op for at få en fantastisk udsigt fra top. Du kan også tage et madlavningskursus, Passionate about Pasta, der starter med en markedsrundvisning og slutter med frokost.

Bologna kan nås med hurtige tog, der tager 30 - 35 minutter, og fra stationen kan du gå eller tage en bus til centrum.

Bestil en byvandring gennem Viator.

Montecatini Terme

Bade i Montecatini
Bade i Montecatini

Montecatini Terme er et historisk spa-center med termalvand, der minder om svundne dage. Det er et godt sted at gå, slappe af, besøge en spa eller tage vandet og nyde musik på Terme Tettuccio i Liberty-stil. Du kan også tage den charmerende kabelbane op ad bakken til den lille middelalderby Montecatini Alto.

Billige region altog tager mindre end en time at komme til Montecatini.

Vinery Guidede Tours

Bade i Montecatini
Bade i Montecatini

En god måde at besøge et par vingårde og besøgeToscana er ved at tage en guidet vingårdstur. De fleste af disse vingårdsture inkluderer transport med afhentning og aflevering på Firenze-hoteller, vinsmagninger og frokost.

Chianti-vinregion

Castello di Bolio, den ældste toscanske vingård, Gaiole in Chianti, Toscana, Italien
Castello di Bolio, den ældste toscanske vingård, Gaiole in Chianti, Toscana, Italien

Det maleriske vinområde Chianti Classico ligger mellem Firenze og Siena mod syd. Der er små vinbyer, bølgende bakker dækket af vinmarker og vingårde, der tilbyder smagning. Området besøges bedst i bil eller på en tur, men du kan komme til vinbyen Greve med bus fra Firenze.

Book en halvdags privat vintur gennem Viator.

Cykelture fra Firenze

Denne fire-timers landlige toscanske tur fra Firenze inkluderer vin- og olivenoliesmagninger. Du vil besøge en renæssancevilla og vingård, samt gå rundt i kældrene og lære om vinene, der produceres i denne del af Italien. Book cykelturen gennem Viator.

Viareggio og Versilia-kysten i Toscana

Havnen i Viareggio, Toscana, Italien
Havnen i Viareggio, Toscana, Italien

Hovedbyen på Toscanas Versilia-kyst, Viareggio, kan nemt nås fra Firenze med tog. Hvis du har en bil, kan du udforske andre byer og strande langs kysten.

Cinque Terre guidet dagstur fra Firenze

Riomaggiore oplyst i skumringen
Riomaggiore oplyst i skumringen

Det er muligt at besøge Cinque Terre fra Firenze, men det er lidt svært at gøre på egen hånd, hvis du rejser med offentlig transport. Viator tilbyder en fantastisk dagstur fra Firenze.

Bestil en dagstur til Cinque Terre gennem Viator.

Dagsture fra andre italienske byer

Her finder du dagsture fra andre topdestinationer, herunder Rom, Venedig og Amalfikysten.

Anbefalede: