Besøger Kina fra Hong Kong

Indholdsfortegnelse:

Besøger Kina fra Hong Kong
Besøger Kina fra Hong Kong

Video: Besøger Kina fra Hong Kong

Video: Besøger Kina fra Hong Kong
Video: BESØGER BYD I KINA 2024, Kan
Anonim
amerikansk pas
amerikansk pas

Hongkong og Kina er ét land. Men i praksis og for alle praktiske formål forbliver de adskilte, hvilket betyder, at en Kina-visumansøgning i Hong Kong er let, hvis ikke enkel.

Hongkong og Kina har separate valutaer, Yuan for Kina og Hong Kong Dollar, disse kan kun bruges i deres respektive territorier. Det vigtigste er, at indrejse i Hong Kong ikke giver dig adgang til Kina. Se nedenfor for information om Kina-visumansøgning i Hong Kong og indrejse til det kinesiske fastland. Hongkong omtales som en SAR (Special Administrative Region), hvorimod Kina omtales som fastlandet.

Få et visum til Kina i Hong Kong

Det korte svar er dog ja, du kan få et kinesisk visum i Hong Kong. Alternativt, hvis du bare vil have et hurtigt kig på Kina, kan nogle nationaliteter få et Shenzhen-visum, som er specifikt for den by.

Rejs direkte til Kina fra Hong Kong Lufthavn

Hvis du er på transit til et fly til Kina, behøver du ikke passere gennem Hongkong immigration. Dragon Air og China Air tilbyder et udvalg af fly til de fleste kinesiske byer. Du kan også rejse direkte til Shekou i Shenzhen fra lufthavnen med bonded færge, hvis du flyver med udvalgte flyselskaber. Denne mulighed kræver, at du kun fjerner kinesisk immigration i HongKong lufthavn. Du skal dog have et kinesisk visum på forhånd, da du ikke kan få et i Hong Kong lufthavn. Der er også et udvalg af busser i lufthavnen, der kører direkte til forskellige sydkinesiske byer; de kræver dog, at du passerer gennem Hongkong immigration først.

Den mest almindelige måde at rejse på fra Hongkong til Kina

Bortset fra ovennævnte færger og fly, er den mest almindelige form for rejse til fastlandet med tog. Hvis du blot vil have en smag af Kina, kan du faktisk tage MTR hele vejen til Shenzhen fra Tsim Sha Tsui Station. De, der skal til Guangzhou, kan drage fordel af en regelmæssig og kvalitetstogforbindelse. Togene afgår hver time, tager omkring 2 timer og koster omkring $25. Et dagligt overnatningstog til Beijing og Shanghai, der koster omkring $100-$150, er tilgængeligt. Alle tog afgår fra Hung Hom KCR Station, og billetter kan købes på stationen.

Booking af hoteller og transport

Hongkong rejsebureauer har licens til at booke hoteller og videre transport på fastlandet - du vil opdage, at dit hotel sandsynligvis også vil tilbyde denne mulighed. En række agenter har også butikker i lufthavnen; disse er dog efter immigration, så hvis du er på transit, vil du ikke kunne bruge dem. Fordelen ved at booke i Hong Kong er, at det vil være mere ligetil end på fastlandet, men prisen vil være en præmie.

Sprog

Hongkong taler kantonesisk, mens størstedelen af talerne på fastlandet bruger mandarin, disse sprog er ikke udskiftelige. Kantonesisk tales også påde sydlige dele af Kina, såsom Guangdong og Shenzhen, men mandarin bliver stadig mere populært. Mandarin er Lingua Franca for resten af landet.

Besøg Shenzhen

  • Transport til Shenzhen
  • Guide til shopping i Shenzhen
  • Hvad skal man se i Shenzhen

Besøg Beijing

  • Topvalgte Beijing-markeder
  • Tre dage i Beijing

Besøg Shanghai

  • Shanghai byprofil
  • Shoppingguide til Shanghai
  • Budgethoteller i Shanghai

Anbefalede: