Burgogne med tog: En jernbaneudforskning af Bourgogne

Indholdsfortegnelse:

Burgogne med tog: En jernbaneudforskning af Bourgogne
Burgogne med tog: En jernbaneudforskning af Bourgogne

Video: Burgogne med tog: En jernbaneudforskning af Bourgogne

Video: Burgogne med tog: En jernbaneudforskning af Bourgogne
Video: [Transformer] En tur i et fremtidigt "Dual-Mode-køretøj", der kører på jernbane og vej 2024, Kan
Anonim
Dijon and Beyond: Rejser i Bourgogne
Dijon and Beyond: Rejser i Bourgogne

Det er en almindeligt anerkendt løgn, at man ikke kan se det europæiske landskab med tog. Det europæiske jernbanesystem dækker meget mere jord, end du kunne forvente, hvis du ikke havde ordentlige jernbanekort lige ved hånden.

Internettet har forværret problemet, fordi omfattende jernbanekort er svære at vise i den begrænsede båndbredde og begrænsede pixelbredde på den fælles webside.

Så hvis du gerne vil udforske nogle af Frankrigs mest overbevisende landskaber, mens du overlader kørslen til en anden, så følg med, og du vil være i stand til at planlægge din egen personlige rejseplan til Frankrigs Bourgogne-region, specifikt Cote d'or, guldkysten.

Burgunder starter i Paris

Hvis du flyver til Paris, kan du tage TGV direkte fra Charles DeGaul Lufthavn (CDG) til Dijon eller Beaune. Dijon er en by i det nordlige Bourgogne med en fin middelalderkerne og et meget interessant marked. Du bør blive et par nætter i Dijon og lade jetlag forsvinde, hvis du lige kommer fra USA.

Du kan også starte din rejse i Vezelay, en bjergby udviklet til at beskytte Vézelay Abbey; klosterkirken og byen udgør et UNESCOs verdensarvssted. Byen er kendt for sin vin og køkken.

Kom ind iBurgundy Countryside med tog

Fra Dijon (stationen hedder Dijon Ville), kan du tage et kort hop til enten Beaune eller Chagny (Beaune har også en TGV-station). Hvis du rejser på et begrænset dags Eurail-pas, skal du ikke bruge en dag på korte ture som Dijon til Beaune.

Beaune er et fint sted at gøre et knudepunkt for dit besøg i Bourgogne. Stop ved Beaune turistinformations turistkontor på ringvejen ved 6 Bd Perpreuil og tjek dine muligheder. Hvis du kan lide at gå (og der er ingen bedre måde at overskue det fantastiske vingårdslandskab på end at slentre), kan kontoret tilbyde dig en pakke gåture med kort og anvisninger. Du kan også tjekke Pass Beaune Comme Bourgogne, som giver dig rabat på at besøge stederne - gå ikke glip af Hôtel-Dieu (Hospices de Beaune), som kombinerer samfundsvelgørenhed med vinindustrien på en meget interessant måde. Der er også alternativer som ture, som turistkontoret kan rådgive dig om.

Der er også en cykelrute fra Beaune til Santenay. Brochuren er en PDF-download og kun på fransk. Cykler kan lejes i Beaune, spørg på turistinformationen.

Et alternativ til et stop ved Beaune indebærer at blive på lok altoget lidt længere og stå af ved landsbyen Chagny. Her vil du gerne bo på Hotel Restaurant Lameloise, 36 Place D'armes, som har en toprestaurant på trods af at det kun er et trestjernet hotel.

Længere nede af toglinjen ligger Chalon-sur-Saône. Her er du i hjertet af Côte Chalonnaise, med berømte appellationer som les Mercurey,Rully og Montagny.

Her kan du fange Voie Verte, en asf alteret sti, der løber 117 km væk fra veje og biler ved hjælp af gamle jernbane- og "transportstier". Du kan gå eller cykle på den gennem vinmarkerne i Bourgogne. Her er et kort og information om Frankrigs første voie verte.

Konsulter turistkontoret på 4 place du Port Villiers.

Togressourcer til Bourgogne

  • Frankrig jernbanekort
  • Beaune Hotels
  • Chalon-sur-Saône Hotels

Fortsætter sydpå fra Bourgogne

Lige syd på jernbanen ligger Frankrigs kulinariske hovedstad Lyon. Rejs længere mod syd for at opdage vinene og byerne i Rhone-dalen.

Anbefalede: