Hawaii krydstogtudflugt til Haleakala-vulkanen

Indholdsfortegnelse:

Hawaii krydstogtudflugt til Haleakala-vulkanen
Hawaii krydstogtudflugt til Haleakala-vulkanen

Video: Hawaii krydstogtudflugt til Haleakala-vulkanen

Video: Hawaii krydstogtudflugt til Haleakala-vulkanen
Video: Hawaii Volcanoes National Park | GoTraveler PASSPORT 2024, Kan
Anonim
Haleakala Volcano Crater på øen Maui, Hawaii
Haleakala Volcano Crater på øen Maui, Hawaii

De fleste krydstogtskibe, der anløber hawaiiske havne, stopper på øen Maui i Kahului eller Lahaina. Ligesom hver af de andre Hawaii-øer har den sin egen magi. Hvis din tid på Maui er begrænset, er en af de bedste kystudflugter at rejse til toppen af Haleakala. Det er den gigantiske vulkan, der topper på over 10.000 fod og rager over Maui.

Making the Trip

Haleakala er verdens største sovende vulkan, der sidst var i udbrud i 1790'erne. Denne nationalpark er 33 miles bred og 24 miles lang, og hovedkrateret er 7,5 miles langt og 2,5 miles bredt. Den er stor nok til at rumme en by! Du skal give mindst en halv dag til at tage turen. Du kan enten bestille en udflugt på land eller få en lejebil for at komme til toppen. Hvis du beslutter dig for at køre, skal du være forberedt på en lang og snoet vej op til toppen (og ned igen).

Det er bedst at komme tidligt i gang, fordi solopgangen ofte er spektakulær, og skyer ruller norm alt ind, efterhånden som dagen bliver længere. Glem ikke at tage en jakke - det bliver koldt næsten 3 km oppe! Du bliver nødt til at stå meget tidligt op (02:30 eller deromkring) for at få solopgangen, men det er det værd. Hvis du er kommet fra USA's østkyst, svarer det til 7:30 eller 8:30, afhængigt afpå årstiden. Det lyder meget bedre, ikke?

Image
Image

Hvad skal du se på vej dertil

Køreturen til toppen af Haleakala-vulkanen er speciel i sig selv. Den 37 kilometer lange vej slanger sig fra havoverfladen til toppen og passerer gennem alle typer klima og flora, indtil du når de tundralignende forhold på toppen. Denne vej er den eneste i verden, der rejser sig over 10.000 fod på så kort en afstand. At køre til kraterets rand er som at gå igennem en botanikers drøm. Når du starter opad, passerer du skove med blomster, kaktus og eukalyptus. Protea, en stor kommerciel afgrøde for Hawaii, vokser godt i bjergjorden, og du vil se proteafarme undervejs. Dernæst kommer græsarealerne på Maui-rancherne fyldt med heste og kvæg. Til sidst når du indgangen til Haleakala National Park i 6.700 fod over havets overflade. Derfra vil du gerne stoppe ved parkens hovedkvarter for kort og anden nyttig information, før du går op til Haleakala Observatory Visitors Centre på kanten af krateret.

Hvorfor det er det værd

Udsigten fra kraterkanten er overjordisk, og de brune, røde, grå og andre farver er storslåede. Som dagen skrider frem, ændrer farven på de rustfarvede askekegler sig konstant, efterhånden som solen bevæger sig hen over den. Mange mennesker føler, at solopgang over Haleakala er en unik, sjæleløftende oplevelse. Hvis dagen forbliver skyfri, får eftermiddagskrateret en dæmpet farve, når solen begynder at gå ned. Også selvom du ikke kan slæbe dig derop ved daggry, eller hvis skyerne rulleri er vulkanen besværet værd, uanset hvornår på dagen. Scenen er bestemt måneagtig i udseende. På en klar dag kan du næsten se for evigt, når du ser ud over det store Stillehav, der er spredt under vulkanens majestæt. Den dag vi var der, kunne man nemt se den storslåede Mauna Kea-vulkan på den store ø Hawaii over 100 miles mod sydøst.

Når du forlader kraterkanten og starter ned ad vulkanen igen, skal du sørge for at stoppe ved Kalahaku-udkigsstedet. Der vil du få en fantastisk udsigt over krateret på den ene side og over det vestlige Maui på den anden. Du kan også se den vidunderlige sølvsværdplante. Denne botaniske sjældenhed kan kun vokse på lavasten i store højder. Derfor er dens rækkevidde begrænset til Haleakala og højvulkanområderne på den store ø Hawaii. Disse lave, pindsvinslignende fætre til solsikken vokser ofte i 20 år, før de skyder høje stilke op, når de er klar til at blomstre. Hvis du er så heldig at være på Haleakala mellem juni og oktober, kan du se tårnet af lyserøde og lavendelblomster sidde usikkert oven på de sværdlignende blade. Efter denne spektakulære engangsblomstring dør planterne og spreder derefter deres frø ud i de vulkanske aske.

En anden sjældenhed, du måske ser i parken, er en NeNe-fugl. Dette er Hawaiis statsfugl og er en fætter til den canadiske gås. NeNes er en truet art og beskyttet.

Cruisingmuligheder

Der er flere muligheder for krydstogt for dem, der ønsker at besøge Hawaii. Norwegian Cruise Line (NCL) har skibe, der sejler tur-retur fra Honolulu videresyv dages rejser året rundt. NCL er det eneste krydstogtselskab, der sejler Hawaii uden at skulle tilføje en udenlandsk havn. Flere andre krydstogtsrederier inkluderer Hawaii på rejser fra Californien/Mexico til Alaska eller omvendt. Disse forårs- eller efterårskrydstogter er vist på Celebrity, Princess, Holland America, Carnival og Royal Caribbean.

Anbefalede: