Lissabon - Planlægger en tur til Portugals hovedstad

Indholdsfortegnelse:

Lissabon - Planlægger en tur til Portugals hovedstad
Lissabon - Planlægger en tur til Portugals hovedstad

Video: Lissabon - Planlægger en tur til Portugals hovedstad

Video: Lissabon - Planlægger en tur til Portugals hovedstad
Video: Lisbon, Portugal Walking Tour - 4K with Captions 2024, Kan
Anonim
En sporvogn kører gennem Lissabon
En sporvogn kører gennem Lissabon

Den vestligste hovedstad på det europæiske fastland indtager en fantastisk position på Atlanterhavskysten, hvor Tejo-floden munder ud i Atlanterhavet.

Mens befolkningen i selve Lissabon er lidt over en halv million mennesker, består Lissabon Metropolitan Area af 2,8 millioner mennesker. Lissabon er en meget gåbar by.

Klima:

Påvirket af Golfstrømmen har Lissabon et af de mildeste klimaer i Vesteuropa. Vinter og det tidlige forår byder på mest regn, men det sner kun sjældent i Lissabon, og frostgrader mærkes sjældent. Tåge ud for Atlanten får Lissabon til at føles køligere end det indre af Portugal. For Lissabon historiske temperaturer og nedbør, samt aktuelle vejrforhold, se Lissabon, Portugal Weather.

Lissabon Portela Airport (LIS)

Lissabon Portela Lufthavn ligger 7 km nord for byen Lissabon. Der er to taxaholdepladser ved den enkelte lufthavnsterminal uden for afgange og ankomster. Den nye udvidelse af den røde linje forbinder den internationale lufthavn med Lissabons metrosystem. Se metrokortet.

ScottUrb tilbyder transport til lufthavnen fra Estoril- og Cascais-området. Busser kører hver dag og kører hver time fra 07:00 til 22:30.

JernbaneStationer

Lissabon har flere jernbanestationer: Santa Apolónia og Gare do Oriente er de største. Alle tilbyder adgang til byens centrum via offentlig transport eller er inden for gåafstand. Santa Apolónia, den større hovedbanegård, har et turistinformationskontor. Rossio station ligger i hjertet af Lissabon. [Kort over stationer]

Lissabon turistkontorer

Der er et godt turistkontor placeret ved ankomsthallen i Lissabons lufthavn. Hvis du ikke har en hotelreservation, når du ankommer, er dette stedet, hvor du kan få dit kort og lave overnatningsplaner. Andre kontorer er placeret på Apolónia jernbanestation, Mosteiro Jerónimos i Belém. Der er en kiosk i hjertet af byen i det gamle kvarter i Baixa, som vil besvare alle dine spørgsmål, mens du går rundt i denne fascinerende by. Det vigtigste Lisboa Ask Me Center ligger i Placa do Comércio.

Lissabon Tourism-webstedet er Visit Lisboa.

Lissabon Accommodations

Hoteller i Lissabon koster mindre end i de fleste andre hovedstæder i Vesteuropa. Dette gør Lissabon til et fantastisk sted at satse på et niveau af luksus, som du norm alt ikke har råd til. Jeg har haft fantastiske ophold på det femstjernede Dom Pedro og Lapa Palace.

Bairro Alto Hotel er en favorit blandt besøgende amerikanere. Selvom du ikke bor der, er dens panoramaterrasse et fint sted at få en drink om eftermiddagen eller aftenen.

Hvis du har brug for en lejlighed i Lissabon, viser HomeAway næsten 1000 ferieboliger i Lissabon-distriktet.

Transportkort

7 Colinas - ét kort får dig med på stort set enhver transportsystem i Lissabon. Det genopladelige kort har en antenne, som du holder i nærheden af en læser, der findes på Carris busser og sporvogne og i undergrunden for at tillade adgang. Den er genopladelig og giver god værdi for transport i Lissabon.

Det nye Navegante Pass tilbyder fuld mobilitet i hele Lissabon by ved at integrere de offentlige transportselskaber Carris, Metro og CP i byens bykredsløb.

Dagsture

En af de mest overbevisende dagsture fra Lissabon er til Sintra, en 45-minutters togtur væk og en verden fra hinanden, fuld af (rigtige) fantasislotte og villaer.

Selvom turen til Sintra er meget nem at lave alene, vil du måske overveje en Viator-dagstur fra Lissabon-tur (bestil direkte).

Convento do Carmo
Convento do Carmo

Attraktioner i Lissabon - Ting at gøre

De syv bakker i Lissabon er fyldt med ting at lave.

alfama-distriktet nær Targus er undsluppet mange af de jordskælv, der har hærget Lissabon, og du kan gå gennem de smalle gader og nyde den gamle landsbyatmosfære i Lissabon. I nærheden ligger Fado-museet, et must for musikelskere.

Santa Maria Maior de Lisboa eller Sé de Lisboa er Lissabons katedral og den ældste kirke i byen. Det er blevet genopbygget mange gange efter forskellige jordskælv og har et virvar af arkitektoniske stilarter. Byggeriet påbegyndtes i 1147.

Få en fantastisk udsigt over Lissabon fra Castle of São Jorge på byens højeste bakke.

Tag sporvogn 15 fra Comercio-pladsen ud til Belemdistrikt, hvor du sandsynligvis vil bruge hele dagen på at se Mosteiro dos Jeronimos (se Mosteiro dos Jeronimos billeder), besøge Belem Tower (Belem billeder), eller Terre de Belem, og Padrao dos Descobrimentos (opdagelsesmonumentet), med timeout for en Pasteis de Belem, de berømte vanillecreme i Lissabon. Spis frokost på A Comenda Restaurant inde i Belem Cultural Center.

Hvis du har tid til overs, så tag bussen 28 fra foran klostret til Postela og besøg Parque das Macoes, bygget til Expo98, og se Oceanarium, en af de største akvarieudstillinger i Europa.

For shopping og natteliv er Bairro Alto stedet at være. I nærheden ligger elevatoren Elevador de Santa Justa eller Santa Justa, hvor du ikke kun kan se Lissabon fra oven og besøge Convento do Carmo, et jordskælvsruineret karmelitterkloster, der står som en slags symbol på Lissabon, men du kan købe transportbilletter god til alle former for offentlig transport ved bunden af Elevador, inklusive 7 Colinas-passet nævnt ovenfor.

Estação do Oriente, Orient Station er, udover at være et vigtigt transportknudepunkt, en smuk jern- og glasstruktur, der er særligt stemningsfuld om natten.

Eksteriør af Fado Museum
Eksteriør af Fado Museum

Spise ude

Vi har nydt Restaurante A Charcutaria, som er specialiseret i maden fra Alentejo-regionen i Portugal. En varm, ny restaurant byder på nogle fine, kommende vine fra Portugal, Enoteca de Belém.

Hvis du vil have en vel modtaget restaurant eller bar forbundet med en statsfinansieretcirkusskole, prøv Restô do Chapitô, eller læs Klovning rundt i Lissabon for lidt baggrundsinformation.

Billeder af Lissabon

For en virtuel rundtur i Lissabon, se vores Lissabon-billeder.

Anbefalede: