Hyderabad's Charminar: Den komplette guide

Indholdsfortegnelse:

Hyderabad's Charminar: Den komplette guide
Hyderabad's Charminar: Den komplette guide

Video: Hyderabad's Charminar: Den komplette guide

Video: Hyderabad's Charminar: Den komplette guide
Video: Hyderabad City Tour | Charminar | 7 tombs | Kannada Vlog |Ep.2 | Dr Bro 2024, Kan
Anonim
Charminaren
Charminaren

Den karakteristiske Charminar er uden tvivl det mest ikoniske vartegn i Hyderabad. Dens usædvanlige udseende fremtvinger nysgerrighed og undren. Hvad er betydningen af det? Hvordan kom det til at være der? Find ud af alt hvad du behøver at vide i denne komplette guide til Hyderabad's Charminar.

Location

The Charminar ligger lige i hjertet af den gamle by i Hyderabad.

Hyderabad, hovedstaden i Telangana i Sydindien, kan nemt nås med fly, tog og bus fra hele Indien. Hvis du planlægger at tage et fly, vil disse oplysninger om Hyderabad lufthavn hjælpe dig.

Historie og arkitektur

Hyderabad udviklet sig gennem århundreder med velstående islamisk styre, og Charminar er en signaturrest fra denne glorværdige fortid. Det blev faktisk lavet til at være byens midtpunkt, da sultan Muhammad Quli Qutb Shah, den femte hersker af Qutb Shahi-dynastiet, flyttede sin hovedstad til Hyderabad fra det nærliggende Golconda Fort.

Sultanen grundlagde Hyderabad i 1589, og Charminar stod færdig to år senere, i 1591. Som den første bygning fungerede den som referencepunkt for byens layout, som spredte sig ud fra den i fire kvadranter.

Hyderabads design, inklusive Charminars design, afspejler Qutb's iranske oprindelseShahi-dynastiet og dets premierminister Mir Momin Astarabadi, som konceptualiserede byen. Han modellerede Hyderabad efter den storslåede persiske by Isfahan og brugte persisk chahar taq ("fire buer") symbolik af kosmos som inspiration til Charminar.

Den indo-islamiske arkitektur i Charminar har et stort ophængt rum med kontrasterende høje buer og skyhøje tårne. Det blev anset for at være banebrydende og betragtes stadig som et mesterværk. Ikke alene blev det replikeret i senere islamiske bygninger i Indien, strukturen dannede grundlaget for en lignende Charminar i Bukhara i Usbekistan.

The Charminar har fået sit navn fra sine fire tårne ("char" betyder fire, og "minar" betyder tårn). Ud over at være en ceremoniel gateway er Charminar også et sted for tilbedelse. Tårnene er faktisk minareter, der er en del af den ældste moske i Hyderabad, på øverste etage. Under Qutb Shahi-dynastiets regeringstid blev Charminar også brugt som madrasa (islamisk college).

Øvre galleri af Charminar
Øvre galleri af Charminar

Det interessante er, at der er et mystisk hinduistisk tempel, dedikeret til gudinden Lakshmi, ved bunden af Charminar. Dets eksistens i et muslimsk-domineret område er et spørgsmål om vedvarende kontrovers, da ingen ved med sikkerhed, hvornår det blev etableret, eller hvorfor det er på stedet for et gammelt islamisk monument.

Sådan besøger du Charminar

Vil du se Charminar? Vær forberedt på at begive dig ind i den mest overbelastede del af Hyderabad! Dog takket være Charminar PedestrianizationProgram (CPP), at besøge monumentet er nu meget lettere. Under programmet blev området omkring Charminar for nylig en trafikfri zone. Dette var nødvendigt for at bevare monumentet, da det var i centrum af et meget travlt kryds, plaget af tumultarisk trafik og en uophørlig kakofoni af tuden. Vedvarende råb og kræmmere føjede til kaosset.

Brosten og granitbelægning er blevet lagt i gågaden. Charminaren får også en makeover under ministeriet for drikkevand og sanitets Swachh Bharat (Clean India) Mission-initiativ. Det er blevet navngivet som et af Swachh (rene) ikoniske steder i Indien og vedtaget af National Thermal Power Corporation, som vil udføre forskønnelsesarbejder. Dette omfatter levering af dekorativ belysning, batteridrevne køretøjer til besøgende, toiletter, pengeautomater og andre faciliteter i nærheden.

The Charminar er åben dagligt fra 9:30 til 17:30. Ideelt set er det bedst at besøge før middag, mens det er relativt stille. Publikum svulmer betydeligt op om fredagen, når de lokale kommer for at bede, og i weekenden.

For at nå monumentet skal du tage en bilrickshaw, taxa eller bus til Hyderabads gamle bydel. Busruter 65G og 66G kører mellem Charminar og Golconda Fort, mens bus 1F/38S går fra Charminar til Falaknuma (hvor det overdådige paladshotel ligger).

Det er værd at gå ind i Charminar for at få udsigten. Hvis du køber en billet, får du lov til at klatre et niveau op gennem vindeltrappen i et af minarettårnene. Billetprisen steg i august 2018. Prisen er nu 25 rupier for indere og 300 rupier for udlændinge. Bemærk, at du af sikkerhedsmæssige årsager ikke må medbringe nogen tasker. Mod betaling kan de efterlades ved en lagerdisk uden for Charminar. Der har også været rapporter om, at vagter ikke tillader enlige kvinder at komme ind på Charminar på grund af formodede sikkerhedsproblemer. Der findes dog ingen formelle regler om dette. Fotografering er tilladt, men du skal betale et kameragebyr på 25 rupees.

Overvej at besøge Charminar på en guidet tur, såsom denne anbefalede Charminar Precinct Walk, der tilbydes af Hyderabad Magic, hvis du sandsynligvis vil føle dig overvældet eller ønsker en mere fordybende oplevelse.

Mekka Masjid, et berømt monument i Hyderabad
Mekka Masjid, et berømt monument i Hyderabad

Hvad skal du se

Hovedattraktionen er utvivlsomt udsigten over den gamle by til andre stemningsfulde historiske vartegn såsom Mekka Masjid. Men gulvet i Charminar, der er tilgængeligt for turister, har også 45 mushallaer (bedeblokke), delikate stuk blomsterdekorationer og udsmykkede balustrader og balkoner.

Hold desuden øje med kattens hoved, der er skåret ind i toppen af en af buerne på den østlige side af Charminar.

Hvis du besøger Charminar mellem kl. og kl. 21.00, vil du kunne se den smukt oplyst.

Hvad du ellers skal gøre i nærheden

Det gamle bykvarter omkring Charminar er fascinerende at vandre igennem, da det virkelig bringer Hyderabads islamiske arv til live.

Mecca Masjid, bygget i 1694, ligger kun få minutters gang syd for Charminar. Det er et massivt moskékompleks med en rolig dam i midten. Overfor det er det 200 år gamle Chowmahallah Palace. Denne imponerende officielle bolig for Nizam-herskerne er blevet omdannet til et museum med en samling, der omfatter veteranbiler og andre kongelige memorabilia.

Vest for Charminar er der basarer, der sælger alt fra lac-armringe til parfumer.

Folk i armbåndsbutik i Laad Bazaar
Folk i armbåndsbutik i Laad Bazaar

Badshahi Ashurkhana ligger omkring 15 minutters gang nord for Charminar, nær High Court. Et kongehus til sorg for shiamuslimer under Muharram, det er udsmykket med farverige emaljebelagte mosaikker.

Hvis du er en madelsker, så gå ikke glip af at prøve den autentiske Hyderabad biryani på Hotel Shadab nær Badshahi Ashurkhana. Denne berømte ret stammer fra køkkenet i Nizams og er en blanding af iransk og Mughlai-køkken. Hyderabads brændende køkken og street food kan udforskes yderligere på denne Mir Alam Market Walking Tour. Hvis du ikke ønsker at tage en tur, kan du selv se markedet efter en 10-minutters gåtur nordøst for Charminar.

Vil du udforske byen yderligere? Tjek disse vigtige ting at lave i Hyderabad. Hvis du har børn, vil de også sætte pris på en tur til Hyderabads Ramoji Film City eller Wonderla Amusement Park.

Anbefalede: