Besøgendes guide til Zhengzhou i Kinas Henan-provins

Indholdsfortegnelse:

Besøgendes guide til Zhengzhou i Kinas Henan-provins
Besøgendes guide til Zhengzhou i Kinas Henan-provins

Video: Besøgendes guide til Zhengzhou i Kinas Henan-provins

Video: Besøgendes guide til Zhengzhou i Kinas Henan-provins
Video: Elite dangerous Visiting Professor Palin for Cargo Racks 2024, Kan
Anonim
Erqi Squre, City night scene, Zhengzhou
Erqi Squre, City night scene, Zhengzhou

Zhengzhou (郑州) er provinshovedstaden i Henan (河南)-provinsen, beliggende i det centrale Kina. Den Gule Flod skærer sig vej gennem Henan, og den kan prale af fire af Kinas gamle otte hovedstæder samt fødestedet for den kinesiske civilisation. Zhengzhou oplever en revitalisering fra den seneste rigdom, der kommer ind i provinsen, og hele byen ser ud til at få et ansigtsløft: nye bygninger, nye veje, nye skilte. Over alt hvor du vender dig, er der en byggeplads. Om et par år er det måske en smuk by fuld af nyplantede træer og moderne bygninger. Lige nu er det ikke værd at bruge tid i selve byen, men er stedet for at starte en rejse ind i Kinas gamle fortid. Fra Zhengzhou kan den besøgende tage på dagsture til Shaolin-templet, hjemstedet for Kinas mest berømte kampkunst, Kung Fu, samt Longmen-grotterne, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

Location

Zhengzhou er omkring 470 miles (760 km) syd for Beijing og 300 miles (480 km) øst for Xi'an. Den Gule Flod, en af Kinas største vandveje og vugge for Kinas civilisation, flyder mod nord. Mount Song, Song Shan, ligger mod vest, og Huang Hai-sletten omgiver byen mod syd og øst. Byen er et vigtigt transportknudepunkt som to store jernbanerkrydser hinanden her, når de krydser Kina. Du vil ikke have nogen problemer med at finde et tog eller et fly til at komme dig til Zhengzhou.

Drageskulptur foran Shaolin-templet i DengFeng, Zhengzhou, Henan-provinsen, Kina
Drageskulptur foran Shaolin-templet i DengFeng, Zhengzhou, Henan-provinsen, Kina

Historie

Zhengzhou var den første hovedstad i Shang-dynastiet (1600-1027 f. Kr.), det andet dynasti registreret i kinesisk historie. Gamle bymure af tætpakket jord kan stadig ses i nogle dele af Zhengzhou. Byens indbyggere er stolte af deres arv. Den bedste måde at gennemgå Zhengzhou og Henan-provinsens historie på er ved at besøge Henan Provincial Museum, Henan Bowuguan, i Zhengzhou.

Attraktioner

  • Shang-dynastiets ruiner
  • Henan Provincial Museum
  • Yellow River
  • Shaolin Temple
  • Longmen (Dragon Gate)-grotter
Togstation i Zhengzhou, Henan-provinsen, Kina
Togstation i Zhengzhou, Henan-provinsen, Kina

Kom derhen

  • Air: Zhengzhous lufthavn ligger omkring 35 km uden for byens centrum. Hvis du allerede har foretaget hotelreservationer, skal du kontakte dit hotel om overførsler fra lufthavnen. Der er et par hotelskranker i lufthavnen, hvor du kan reservere ved ankomsten. Du kan nemt tage en taxa til din destination, men husk at medbringe dit hotelnavn og adresse for at vise chaufføren (helst på kinesisk).
  • Bus: Fjernbusstationen ligger tæt på banegården i den sydvestlige del af byen. Herfra kan du tage minibusser til andre Henan-byer eller til attraktioner uden for Zhengzhou.
  • Jennbane: Jernbanestationen ligger overfor fjernbusstationen i den sydvestlige del af byen. Zhengzhou er et vigtigt knudepunkt for jernbanetransit. Det er muligt at tage korte togture til Henans andre historiske byer som Luoyang (2 timer) og Kaifeng (1 time), samt langdistancedestinationer som Beijing (12 timer), Shanghai (14 timer) og Guangzhou (36 timer). Reservationer kan foretages på Erqi Lu 133 eller på Crowne Plaza Hotel.

Kom rundt

  • Bus: Bus er en billig måde at komme rundt i Zhengzhou, da de fleste turistattraktioner ikke er inden for gåafstand fra hoteller. Spørg dit hotel/din concierge, hvordan du tager bussen til din destination.
  • Taxa: Personligt tager vi altid taxaer, når vi rejser til nye byer i Kina, da de stadig er ret overkommelige og mere komfortable end busser. Det er vigtigt at have et kort, hotel taxakort og enhver anden information med dig for at hjælpe chaufføren med at forstå din destination.

Essentials

  • Befolkning: 7 millioner
  • Telefonkode: 037 (når du ringer fra udlandet, skal du slippe det første 0)
  • Vejret: I det centrale Kina har Zhengzhou et relativt mildt klima, fordi det ikke ser de ekstremt kolde temperaturer i nord eller varme temperaturer i syd. Juli er den varmeste måned med rapporterede temperaturer i gennemsnit 80F (27C). Januar er den koldeste måned med gennemsnitlige temperaturer på 32F (0C). Forår og efterår er spidsbelastningstider for turister, men at gå uden for højsæsonen er givende at gå glip af folkemængderne.
  • Anbefalet tidspunkt for besøg: 2 dage.
  • Bedste tidspunkt på året at besøge: Officielt er forår og efterår de bedste tidspunkter på året på grund af milde temperaturer. Vi besøgte dog i midten af december, en decideret lavbelastningstid og fandt det vidunderligt. Der var stort set ingen turister ved de store attraktioner, men vejret var meget solrigt, tørt og behageligt.
Chan Wu hotelindgang, Kung Fu-temahotel i Dengfeng, Zhengzhou, Henan-provinsen, Kina
Chan Wu hotelindgang, Kung Fu-temahotel i Dengfeng, Zhengzhou, Henan-provinsen, Kina

Hvor skal man bo

Selv om der dukker en række hoteller op over hele Zhengzhou, er nok det bedste bud for så vidt angår bekvemmelighed og komfort at vælge fra Intercontinental Hotel Groups række af tre ejendomme. Alle tre hoteller ligger inden for samme område, så du kan bruge faciliteterne nemt og bekvemt.

  • Top End: Crowne Plaza Zhengzhou
  • Middle End: Holiday Inn Zhengzhou
  • Budget: Holiday Inn Express Zhengzhou

Anbefalede: