10 Dominikanske fødevarer at prøve

Indholdsfortegnelse:

10 Dominikanske fødevarer at prøve
10 Dominikanske fødevarer at prøve

Video: 10 Dominikanske fødevarer at prøve

Video: 10 Dominikanske fødevarer at prøve
Video: Top 10 bedste steder at besøge i Den Dominikanske Republik rejseguide 2024, April
Anonim
Colombiansk ribbensuppe (Sancocho de Costilla)
Colombiansk ribbensuppe (Sancocho de Costilla)

Den Dominikanske Republiks retter er lidt kendt, men en fascinerende blanding af dens mange kulturer, fra afrikansk, taino og europæisk til påvirkninger fra immigranter, der slog sig ned i DR fra Mellemøsten, Asien og Middelhavet. Dette har ført til betydelige bidrag til gastronomiscenen. Du vil smage caribisk ris og bønner til unikke dominikanske retter som mangu og sancocho. Her er 10 specialiteter, du skal prøve, mens du er i Den Dominikanske Republik.

Tostones

Tostones
Tostones

Ofte på menuen som en side og en af de mest almindeligt forekommende stegte snacks i Den Dominikanske Republik, er tostones dybstegte pisang. Plantainerne bliver fladtrykte efter at have taget dem op af bradepanden, så de bliver bløde indeni, men sprøde udenpå. Spray på masser af ketchup og mayonnaise som de lokale, og nyd. Du vil finde tostones, der sælges langs vejen såvel som i dominikanske restauranter og resorts, der sælges sammen med stegt kylling og andet kød.

Sancocho

Oksegryderet, puerto rican sancocho, hvide ris og stegte pisang
Oksegryderet, puerto rican sancocho, hvide ris og stegte pisang

En anden autentisk dominikansk ret, du bør prøve, er sancocho - rig, solid kød- og rodfrugtgryderet lavet af oksekød, svinekød, kylling, yucca, yams, kartofler, bl.a.andre ingredienser. Det er ofte forberedt som en familie til særlige lejligheder, herunder nytårsaften. En skål sancocho serveres med en lille sidetallerken med ris og avocadoskiver. Petrus har det dagligt i kolonibyen. Du vil af og til opleve, at den serveres på dominikanske restauranter rundt om i landet, især i december- og januarperioden, hvor vejret er køligere, og familier samles til helligdage.

Mangú

Mangu (Den Dominikanske Republik
Mangu (Den Dominikanske Republik

Hvis Puerto Ricans har mofongo, så har dominikanerne mangú. Denne karakteristiske, afrikansk-prægede ret består af en bunke mosede grønne pisang, toppet med sauterede rødløg i en eddikesauce. Plantainerne pilles først og koges, hvorefter de males til en lækker blød mos. Denne ret er populær til morgenmad, sammen med en side af spejlæg, stegt salami og stegt ost, kendt som "los tres golpes" eller de tre hits. Mangu indtages også til middag i mange husstande. Mens du er i Den Dominikanske Republik, vil du finde mangu serveret som en del af morgenbuffeten på resorts og hoteller i hele landet, foruden lokale restauranter. For restauranter, prøv manguen på Hermanos Villar eller Buen Provecho i Santo Domingo.

La Bandera Dominicana

Dominikansk mad
Dominikansk mad

La bandera Dominicana eller "det dominikanske flag" betragtes som den traditionelle ret fra Den Dominikanske Republik og indtages hovedsageligt ved frokosttid, og består af en tallerken ris og bønner med stuvet kylling eller oksekød og en sidekartoffel- eller pastasalat, samt en og anden skive stegt sødtplantain. I lokale restauranter kaldes denne allestedsnærværende ret også "plato del dia." Bønnerne kan variere, fra røde bønner til dueærter eller "guandules og oksekød, fisk eller svinekød kan også være kødet, afhængig af dag og restaurant. Der er ikke noget dårligt sted at få en tallerken med ris og bønner i DR, og det er den ene ret, du ikke vil have problemer med at finde. I Santo Domingo skal du tage til Villar Hermanos eller Cafe Mimosa til frokost.

Chicharrón eller Pica Pollo

NÆR OP AF ØKOLOGISK VARE - CHICHARRÓN
NÆR OP AF ØKOLOGISK VARE - CHICHARRÓN

Stegt flæskesvær er så populære, at de betragtes som en delikatesse, sælges ved gaden og på restauranter i pund. Nogle af de bedste chicharron kan findes i Santo Domingo og Puerto Platas restauranter. Hvis du ikke spiser svinekød, kan du prøve den dominikanske stegte kylling eller pica pollo krydret med oregano, hvidløg og lime og friturestegt. Ikke alle kan tåle dette fede, fedtede stegte kød, så vælg din gadeleverandør med omhu og vælg en restaurantversion, når det er muligt.

Morir Soñando

Traditionelle drikkevarer er lige så symbolske i Den Dominikanske Republik, som mad er. Du vil forstå, når du har prøvet en morir soñando, en batida (milkshake) lavet af appelsin og kondenseret mælk. Denne frosne drink køler dig ikke kun af; det kunne hurtigt fylde dig op af sig selv. En anden favorit er lavet med chinola eller passionsfrugt, der er lige så rigeligt i landet som appelsiner.

Pasteles en Hoja

Pasteles en Hoja fra Den Dominikanske Republik
Pasteles en Hoja fra Den Dominikanske Republik

En julespecialitet, pastel og hoja er som en dominikansk version af tamales. Lavet med plantain dej fyldt med kød eller grøntsager, de er derefter pakket ind med et grønt plantain blad. Du vil finde disse, der sælges i udvalgte konditorier eller ved at spørge de lokale, hvor man kan få dem, især i december. I Santo Domingo tilbyder forskellige caféer og konditorier det, herunder Hermanos Villar og Maria La Turca.

Catibias

Den dominikanske version af empanadas er lavet med cassava-mel og fyldt med oksekød, kylling, hummer, konkylie eller rejer, blandt andre muligheder. De mest populære catibias serveres som appetitvækkere på den berømte Meson D'Bari, engang besøgt af afdøde Anthony Bourdain.

Yaroa

Yaroa er en populær snackmad til sent på aftenen, en lækker bunke af krydret hakkebøf lagdelt med kartoffelfries og toppet med smeltet ost. Denne dominikanske lasagne af slagsen er en fantastisk måde at opsuge alkoholen på. Top det af med mayonnaise og ketchup og nyd. Du finder yaroa serveret fra food trucks rundt omkring i byens nattesteder. Nogle lokale restauranter tilbyder det også på menuen. I Santo Domingo er en af mine yndlings yaroas på den lille Fabrica Contemporanea restaurant.

Habichuelas con Dulce

Habichuelas kon dulce
Habichuelas kon dulce

Habichuela con dulce er en ret, der er æret af dominikanerne, en sød bønnedessert, der primært serveres i påskeugen. Det siges at være blevet bragt til Den Dominikanske Republik fra Sydøstasien, men dets oprindelse forbliver uklart. Denne unikke dessert omfatter kokosmælk, kondenseret mælk, kogte røde kidneybønner, kanel, sukker, vanilje, nelliker, s alt og rosiner. Hele blandingen er lavet ien stor gryde, serveret derefter køligt og pyntet med småkager.

Det er kutyme, at naboer og familier deler deres versioner af hjemmelavede habichuelas con dulce hele weekenden. Du skal prøve det, hvis du besøger DR i påskeugen eller på dit resort, hvis du er heldig. Du finder det og mange andre typiske dominikanske desserter, fra kager til glaserede frugter, hos Dulceria Maria La Turca i Santo Domingo eller en hvilken som helst konditori i landet.

Anbefalede: