Kom rundt i San Antonio: Guide til offentlig transport
Kom rundt i San Antonio: Guide til offentlig transport

Video: Kom rundt i San Antonio: Guide til offentlig transport

Video: Kom rundt i San Antonio: Guide til offentlig transport
Video: 3 дня в САН-ДИЕГО, Калифорния - путеводитель день 1 2024, Kan
Anonim
San Antonio, Texas skyline i skumringen
San Antonio, Texas skyline i skumringen

San Antonio er let en af de mest kulturelt livlige byer i Texas og er hjemsted for den ikoniske Alamo sammen med andre århundreder gamle missioner langs San Antonio-floden, den osteagtige, men alligevel magiske Riverwalk og et sammenløb af stærke, forskelligartede kulturer vævet ind i bystrukturen gennem mad, festivaler, museer og meget mere. Det er også Texas’ næststørste by, og den vokser med lynets hast. Så hvordan kan man bedst udforske alt det, San Antonio har at byde på?

For det første skal det siges: San Antonios offentlige transportmuligheder er ikke gode, selv sammenlignet med andre byer i Texas. Biler er langt det mest populære transportmiddel, og byen er ikke ligefrem bygget til cyklister og fodgængere - selvom der bestemt er nogle gåbare områder, og centrum er ret cykelvenligt. Det er selvfølgelig fuldt ud muligt at klare sig uden bil, især hvis du begrænser al din aktivitet til de centrale dele af byen. Både lokale og turister bruger VIA Metropolitan Transit, byens bussystem, til at komme rundt i byen.

Sådan kører man VIA Metropolitan Transit

VIA Metropolitan Transit er det vigtigste offentlige transportnetværk i San Antonio,og VIVA, systemets nyeste servicelinje forbinder alle de populære vartegn og attraktioner i hjertet af byen, inklusive San Antonio Missions World Heritage Site, Alamo og trendy kvarterer som Pearl, Downtown, Southtown og Broadway Cultural Corridor.

  • Ruter og åbningstider: Ud over VIAs almindelige busruter har VIVA tre forskellige ruter - VIVA centro, VIVA kultur og VIVA missioner - der forbinder nogle af byens mest -besøgte destinationer, der tilbyder hyppig, daglig service til Alamo og missionerne, Southtown, Pearl, South Broadway-korridoren og mere.
  • Billetter: VIA-billetmuligheder er overkommelige og bekvemme, og passagerer kan nemt købe pas, billetter og Park & Ride Service-billet med VIA goMobile-appen på VIA Online Butik eller Informationscenter, eller fra de fleste H-E-B butikker. Lokale VIA-busser koster $1,30, mens ekspresbusser (som bruger mellemstatslige motorveje) koster $2,60. Et dagspas koster 2,75 USD, og der er en række forskellige rabatter. Besøg VIA-webstedet for en komplet liste over priser.

Gray Line Tours and the City Sightseeing Double Decker

Hvis du vil bruge et rejseselskab til at komme rundt, er Grey Line Tours og City Double Decker-busserne begge gode muligheder. Grey Line, der har været i drift siden 1910, tilbyder et bredt udvalg af ture og skræddersyede rejsearrangementer; virksomheden laver også adskillige dagsture fra San Antonio, der rejser til Hill Country, LBJ Ranch og nogle historiske tyske byer.

City Sightseeing Double Decker-turbussen er en sjovattraktion i sig selv. Hop af og på og se seværdighederne; ture starter hvert 20. minut med afhentningsstop ved Riverwalk, Market Square, Alamo, Hemisfair Park og 15 andre steder. Du kan betale om bord eller købe en billet i forvejen for en onlinerabat.

Taxa- og ride-sharing-apps

Taxaer og delebiler er bredt tilgængelige i San Antonio. Lyft og Uber er to af de mest populære samkørselsapps, men hvis du foretrækker at bruge en lokal samkørsel, er Leep et San Antonio-baseret samkørselsfirma.

Go RIO San Antonio Cruises

Når du er i San Antonio, så gør som San Antonianerne (eller San Antonian-turisterne rettere): Kør på en flodbåd. Go RIO driver en række farverige pramme, der sejler på floden gennem centrum, mens chaufførerne sørger for fort alte ture. Du kan købe individuelle billetter eller chartre en tur, hvis du rejser med en gruppe.

Cykeludlejning: BCycle

Hvis du vil udforske centrum, kan cykling være en sjov og effektiv måde at komme rundt på. Det første cykelselskab nogensinde i staten Texas, SWell Cycle (tidligere San Antonio B-cycle), har hundredvis af selvbetjente cykler tilgængelige på mere end 60 stationer rundt omkring i byen. Download et kort over SWell Cycle Station, og køb derefter et 24-timers dagskort for 12,99 USD eller betal 3,25 USD for en tur på op til 30 minutter. Sørg for at huske, at cyklister overholder de samme færdselsregler som motorkøretøjer.

Biludlejning

Selvom det er fuldt ud muligt at komme rundt i San Antonio uden bil, kan der heller ikke benægtes, at byen var skabt til motorkøretøjer. At leje en bil er altid en god mulighed, især da der altid er masser af parkeringspladser over alt, selv i centrum - en sjældenhed for så stor en by.

Tip til at komme rundt i San Antonio

San Antonio er hjemsted for over 1,5 millioner mennesker, og vejene kan være hektiske, så det kan være en udfordrende proces at lære at navigere i byen. Gør tingene nemmere for dig selv ved at følge disse tips:

  • Vær ekstra forsigtig, mens du kører på motorvejen. På grund af de mange konvergenser mellem de store motorveje i San Antonio, hvis du ikke er forsigtig, når du kører på motorvejen, du kan nemt finde dig selv i en ekspresbane på vej et sted hen, du ikke vil hen. Vær meget opmærksom for at undgå at fare vild eller lave nogen tidskrævende kørefejl.
  • Download et Riverwalk-kort på forhånd. Chancerne er, at hvis du skal til San Antonio, skal du til Riverwalk. Download et kort i forvejen, så du kan spejde ud af alle de butikker, restauranter og attraktioner, du gerne vil se. Byen tilbyder også tilgængelighedskort og guider.
  • Kør på cykel på Mission Reach Trail. Den bedste måde at se de fem spanske missioner i San Antonio på er at cykle på Mission Reach Trail: en naturskøn, 15-mile vandre-og-cykelsti, der løber langs floden og forbinder alle missionerne. Der er masser af tjenester, såsom toiletter og vandfontæner, langs vejen. Download et San Antonio-cykelstikort, eller få et i San Antonio Visitor's Center, som ligger lige over for Alamo.
  • Når du er i tvivl, så hov det. Downtown San Antonio er en fornøjelse for vandrere. Selvom du bruger offentlig transport eller en bil for at komme til byens vanskelige hjørner, anbefaler vi stærkt at gå så meget som muligt, når du er i centrum.

Anbefalede: