De kvarterer, der skal besøges i Kuala Lumpur

Indholdsfortegnelse:

De kvarterer, der skal besøges i Kuala Lumpur
De kvarterer, der skal besøges i Kuala Lumpur

Video: De kvarterer, der skal besøges i Kuala Lumpur

Video: De kvarterer, der skal besøges i Kuala Lumpur
Video: Hvor DYRT er KUALA LUMPUR, MALAYSIA? 2024, Kan
Anonim
Jalan Alor Bukit Bintang Kuala Lumpur
Jalan Alor Bukit Bintang Kuala Lumpur

At prøve stemningen i hvert af kvartererne i Kuala Lumpur hjælper med at tegne et bedre billede af, hvorfor Malaysias hovedstad kommer i blodet på rejsende i Sydøstasien.

Hvert kvarter er en interessant ingrediens, der, når de kombineres, giver Kuala Lumpur sin fantastiske etniske mangfoldighed. Hvor ellers kan du gå ud af et taoistisk tempel i Chinatown og uventet finde et farverigt hinduistisk tempel en blok væk?

Alle disse interessante kvarterer i Kuala Lumpur deler stort set ét fælles træk: de er let tilgængelige. Bare fordi du vælger en til at blive, forhindrer du dig ikke i at udforske de andre. Byens jernbanesystem er omfattende; sporer slangeagtige arterier fra KL Sentral til alle ekstremiteter og kvarterer.

Det er en del af spændingen ved at besøge Kuala Lumpur. Ingen grund til at spise i nærheden af det glamourøse indkøbscenter, der allerede slugte din eftermiddag. I stedet kan du flygte fra skuepladsen for budgetkrimien til en velsmagende kulturel oplevelse. Du er norm alt kun en kort togtur væk fra sydindisk mad i Little India, nudler i Chinatown eller et utal af internationale muligheder i Bukit Bintang og KLCC.

Bukit Bintang

Biler haster om natten gennem Bukit Bintang-krydset i Kuala Lumpur CityCentrum
Biler haster om natten gennem Bukit Bintang-krydset i Kuala Lumpur CityCentrum

Unægteligt "hovedstriben" og epicentret for handling i Kuala Lumpur, Bukit Bintang-kvarteret er konstant travlt.

Hoteller, der opfylder alle budgetter, internationale restauranter og gigantiske indkøbscentre optager det meste af boulevarden. Tilstødende gader er hjemsted for pubber, natklubber, kurbade og kræmmerboder.

Bukit Bintang er heldigvis ikke kun eksklusiv glam. Jalan Alor, Kuala Lumpurs berømte udendørs madgade, løber parallelt. Den travle stribe er vært for et utal af lokale fiske- og skaldyrs- og streetfood-muligheder.

Shoppingsmulighederne omkring Bukit Bintang er uendelige. De syv etager i detailhandelen på Pavilion er kun en mellem-til-fornemme mulighed, og det 12-etagers Berjaya Times Square er en af de 10 bedste bygninger i verden efter gulvareal. Bygningen er hjemsted for Malaysias største indendørs forlystelsespark, hvis det er nogen indikation af størrelsen.

Bukit Bintang monorail-stationen i midten af striben forbinder kvarteret med KL Sentral i Little India. Hvis du planlægger at starte på Berjaya Times Square, så tag monorail til Imbi-stationen i stedet for Bukit Bintang-stationen.

KLCC

KLCC springvand foran Petronas Towers
KLCC springvand foran Petronas Towers

Hjem til de glitrende Petronas Twin Towers, KLCC er højhusets hjerte for opskalere udviklinger og rejsende med stort budget.

Tagbarer, hoteltårne og forretningsudvikling kæmper om udsigten over de glødende tvillingetårne. Fine spisesteder og dyre cocktailbarer tiltrækker expats, forretningsmænd og personale fra ambassaderne i nærheden.

Suria KLCCindtager bunden af Petronas-tårnene til mellemklasse og eksklusiv shopping. Aquaria KLCC (en indendørs akvarietraktion) og et par kunstgallerier findes også i nabolaget.

Lige uden for tårnene forsøger den hyggelige KLCC-park at balancere tvillingetårnenes metalliske arkitektur med nogle fredfyldte grønne områder. Slå op ved springvandene om aftenen for at nyde et farverigt vandshow (gratis) sat til musik.

Selvom KLCC står for Kuala Lumpur City Center, er det ret godt den nordlige yderlighed, hvad angår turisme. Få rejsende rejser længere mod nord, medmindre de er på forretningsrejse eller skal se det "våde" marked i Chow Kit.

Du kan gå til KLCC ved at skære gennem Pavilion-indkøbscentret for enden af Bukit Bintang, eller tage LRT til KLCC-stationen. Petronas Towers ligger lige overfor det travle vejkryds.

Kampung Baru

Traditionelt hus i Kampung Baru, kvarter i KL
Traditionelt hus i Kampung Baru, kvarter i KL

Kampung Baru er et traditionelt malaysisk kvarter lige i hjertet af hovedstaden. Det er også en anomali, et stædigt paradoks, der tvinger hensyn.

Omgivet af moderne udvikling og skyskrabere med glaspaneler - inklusive Petronas Twin Towers - ligger Kampung Baru på noget af det mest værdifulde land i Malaysia. Ejendomsudviklere spytter over de fire kvadratkilometer, der angiveligt er langt over 1 milliard dollars værd. I mellemtiden indtager forfædres hjem på pæle, markeder, madboder, en moské og banantræer grunden trodsigt.

Hvis du ikke har tid til at tage længere væk i Malaysia,Kampung Baru er et mikrokosmos af "almindelig" liv lige midt i Kuala Lumpur. Gåture gennem nabolaget er en mulighed og vil ikke skære for meget ind i din dag.

Det er praktisk at besøge Kampung Baru; det er bogstaveligt t alt på den anden side af gaden (Jalan Tun Razak) fra KLCC. Hvis du kommer fra andre dele af byen, kan du tage LRT-toget direkte til Kampung Baru-stationen.

Kampung Baru ligner en sten, der holder et jordskred af moderne udvikling tilbage. Det er endnu en god grund til at besøge - hvem ved, hvor længe det kan holde?

Brickfields/KL Sentral

Folk kan ses på opdagelse i Brickfields Little India i KL
Folk kan ses på opdagelse i Brickfields Little India i KL

Bedre kendt som Kuala Lumpurs "Little India", Brickfields-kvarteret i syd er hjemsted for KL Sentral - den største jernbanestation i Malaysia. Kuala Lumpurs vidtstrakte transportterminal åbnede i 2001 for at erstatte den udvoksede Kuala Lumpur-station, der ligger tættere på byen.

Som med mange transportknudepunkter i Malaysia og Singapore er KL Sentral dybest set et kæmpe indkøbscenter, hvor busser og tog ankommer. Der er masser af muligheder for at spise og shoppe på de flere etager. Men den virkelige grund til at besøge er for at gå de brede fortove forbi de mange duftende indiske butikker, boder og restauranter.

Du finder lækker, billig mad i Mamak-boder over alt i Kuala Lumpur, men at spise sydindisk mad er taget til et nyt niveau i teglværkerne. De rigelige vegetariske muligheder, "bananblad"-restauranter, der genopfylder karry, og en livlig atmosfære gør rejsende glade.

At komme til Brickfields kunne ikke være nemmere: bogstaveligt t alt hvert tog går der, inklusive monorail fra Bukit Bintang og KLIA Ekspres-togene til lufthavnen.

Chinatown

Gågade i Chinatown Kuala Lumpur
Gågade i Chinatown Kuala Lumpur

Selv om Jalan Petaling er ét langt, fodgængermarked, bliver du nødt til at forhandle voldsomt om tilbud på souvenirs og falske varer, der konkurrerer om pladsen.

Heldigvis er der masser af gode muligheder for at tage en pause, snuppe en drink eller snack og se på folk. Den udendørs shoppinggade er overdækket, hvilket gør den ideel til at undslippe Kuala Lumpurs pop-up eftermiddagsbyger.

Chinatown-kvarteret kunne beskrives som lidt mere "grungy" end Bukit Bintang. De slagne, billige pensionater og talrige hostels tiltrækker flere backpackere til nabolaget. Adskillige små templer i området og velsmagende nudelboder giver ekstra incitament til at vandre rundt.

Det indendørs Central Market er en nem gåtur væk, selvom priser og varer der, ligesom Petaling Street, også er rettet mod turister. På weekendaftener kan du heldigvis få gratis og fornøjelig underholdning (f.eks. løvedanseforestillinger, Bollywood-shows osv.) lige uden for Central Market.

Chinatown er inden for slående rækkevidde af mange interessante steder. Merdeka Square, hvor Malaysia erklærede uafhængighed, er en kort gåtur væk. I nærheden finder du også Perdana Botanical Gardens - et dejligt grønt område, der er hjemsted for KL Bird Park, en sommerfuglepark og det nationale planetarium.

Chinatown erlidt mindre bekvemt for jernbanetransport end andre kvarterer. Pasar Seni, en forbindelsesstation for LRT og MRT, er det nærmeste transportknudepunkt for at se.

Chow Kit

Gå ud og handlet
Gå ud og handlet

Chow Kit-kvarteret, lige vest for Kampung Baru, er for det meste væk fra turistkredsløbet.

Mens budgetindkvarteringen i området er lidt dårligere til slid, rummer dette kvarter i Kuala Lumpur mindst én interessant afveksling: Bazaar Baru Chow Kit våde marked.

Det vidtstrakte, halvt overdækkede marked er det største af sin slags i Kuala Lumpur. Det udstillede kød og skaldyr byder på masser af fotomateriale, når de drypper ned på betongulvet i Sydøstasiens varme.

Chow Kit-markedet er primært for fødevarer, men boder, der sælger souvenirs og andre ting, er dukket op rundt omkring. Du bliver nødt til at prutte lidt om køb, og det vil helt sikkert hjælpe at vide, hvordan man siger hej på Bahasa Malay.

Den "tørre" side af markedet vil have et par færre dyrehoveder og masser af lækker lokal frugt at prøve. Det er sjovt at vælge mellem bunkerne af eksotisk frugt og prøve! Hvis spiney durian og jackfruit virker skræmmende, skal du kigge efter mangostanerne.

Det er nemt nok at gå en tur i Chow Kit; bare tag monorail nordpå og stå af ved Chow Kit-stationen.

Anbefalede: