Guide til smukke og historiske Victoria, Britisk Columbia
Guide til smukke og historiske Victoria, Britisk Columbia

Video: Guide til smukke og historiske Victoria, Britisk Columbia

Video: Guide til smukke og historiske Victoria, Britisk Columbia
Video: Vancouver Island Vacation Travel Guide | Expedia 2024, Kan
Anonim
Vancouver med False Creek i forgrunden og Grouse Mountain og North Shore Mountains i baggrunden
Vancouver med False Creek i forgrunden og Grouse Mountain og North Shore Mountains i baggrunden

Victoria er den smukke hovedstad i British Columbia, Canada. Victoria ligger på Vancouver Island, kun 90 minutter (med færge) fra Vancouver, hvilket gør det til en af de bedste "sideture" for rejsende til Vancouver og en af de bedste dagsture/udflugter fra byen.

Victoria er en meget populær destination for rejser fra både Vancouver i Canada og fra Seattle i USA. Det er berømt for sin skønhed, charme, historie, shopping (især antikviteter), restauranter og attraktioner, herunder den verdenskendte Butchart Gardens.

Hvorfor skal du besøge?

Stanley Park (Inner Harbor) Scene i Vancouver
Stanley Park (Inner Harbor) Scene i Vancouver

Victoria er en unik kombination af gammeldags charme, moderne luksus og udendørs eventyr. Det er virkelig en af de "noget for alle"-destinationer.

Der er historiske attraktioner, herunder Royal BC Museum, Butchart Gardens og Inner Harbour/Parliament Buildings. Der er shopping, restauranter og den ældste Chinatown i Canada.

Der er også masser af udendørs eventyr: kajaksejlads, hvalsafari, lynlås, vandreture, cykling og fiskeri.

Butchart Gardens

Butchart Gardens-skiltet
Butchart Gardens-skiltet

Butchart Gardens, der uden tvivl er den mest berømte attraktion i Victoria, dækker 55 acres og omfatter en sunken have, rosenhave, japansk have og en italiensk have.

Engang et kalkbrud udvundet af Robert Butchart, blev stedet forvandlet til en have af Jennie Butchart (Butcharts kone) i begyndelsen af 1900-tallet, efter at kalkstensforekomsterne var opbrugt. (En lignende historie gælder for Vancouvers Queen Elizabeth Park Quarry Gardens, som blev skabt på stedet for et tidligere bas alt stenbrud.) I 2004 blev Gardens et nation alt historisk sted i Canada.

Indre havn og parlamentsbygninger

Indre Havn
Indre Havn

Den indre havn er, symbolsk i det mindste, centrum for sightseeing i Victoria. (Hvis du ankommer via Victoria Clipper, ankommer du til den indre havn.) Det er hjemsted for selve havnen, Empress Hotel Victoria (berømt for sin eftermiddagste i engelsk stil) og har udsigt over BC's parlamentsbygninger.

Gå i løbet af dagen, og du kan besøge parlamentsbygningerne gratis. Gå om natten for at se hele den indre havn oplyst, inklusive parlamentsbygningerne og Empress Hotel.

Fisherman's Wharf og Chinatown

Pender Street, der fører gennem Millennium Gate i Vancouver Chinatown med Sun Tower i baggrunden
Pender Street, der fører gennem Millennium Gate i Vancouver Chinatown med Sun Tower i baggrunden

Beliggende "lige rundt om hjørnet" fra den indre havn, er Fisherman's Wharf en yndig, malerisk kaj med masser af aktiviteter for alle aldre, herunder øko-ture, madkiosker ogfrisk fisk og skaldyr fra båden i The Fish Store. Kajak- og hvalsafariture afgår også fra Fisherman's Wharf.

Mens Victorias Chinatown ikke er så stor som Vancouvers (Vancouvers Chinatown er den tredjestørste i Nordamerika), er det den ældste Chinatown i Canada. Rig på kultur og travl aktivitet, du kan udforske på egen hånd eller tage en vandretur i Chinatown.

Royal BC Museum

Hall of Totems på Royal British Columbia Museum, Victoria, BC
Hall of Totems på Royal British Columbia Museum, Victoria, BC

Ligesom UBC's Museum of Anthropology (MOA) i Vancouver har Royal BC Museum en stor samling af BC First Nations kunst og artefakter (inklusive totempæle), som er et must-see for besøgende fra andre dele af verden.

I modsætning til MOA er BC Royal Museum også et naturhistorisk museum, der huser store samlinger af fossiler og artefakter relateret til dyr, fisk, insekter og planter.

Craigdarroch Castle

Udvendig udsigt over Craigdarroch Castle i Vancouver
Udvendig udsigt over Craigdarroch Castle i Vancouver

Bygget mellem 1887 og 1890 af den velhavende kulbaron Robert Dunsmuir, Craigdarroch Castle er et andet nation alt historisk sted i Canada og et imponerende eksempel på sen victoriansk arkitektur. Beliggende på en bakke med udsigt over byen Victoria, dette statelige hjem omfatter farvede glasvinduer, indviklet træværk og tidstypiske victorianske møbler.

Hvalsafari

To spækhuggerhvaler nær Vancouver Island, Canada. En hvalsafaribåd er i baggrunden
To spækhuggerhvaler nær Vancouver Island, Canada. En hvalsafaribåd er i baggrunden

Vancouver Island er et af de bedste steder for hvalsafari i hele landetNordamerika: Farvandet omkring øen er primært hjemsted for spækhuggere (spækhuggere), men gråhvaler, pukkelhvaler og vågehvaler ses nogle gange også. Derudover er der søløver, sæler og marsvin.

Hvalsafari-sæsonen løber fra maj til november. Der er hvalsafariture året rundt, men maj til november betragtes som højsæson, fordi laksevandring tiltrækker spækhuggere.

I Victoria varer hvalsafariture omkring tre timer; operatører omfatter Eagle Wing Whale & Wildlife Tours (som afgår fra Fisherman's Wharf) og Prince of Whales.

Udendørs eventyr

Mand fisker i vandet nær Victoria, Canada
Mand fisker i vandet nær Victoria, Canada

Victoria-lignende Vancouver-har mange muligheder for udendørs eventyr, herunder vandreture, cykling og kajaksejlads.

Turisme Victoria er en fantastisk ressource til udendørs rekreation. Det har lister over vandreture, cykeludlejning og kajakudlejning (lister inkluderer virksomheder, der er medlemmer af Tourism Victoria).

Victoria ligger tre timer fra Mount Washington (den største snesport/skisportssted på Vancouver Island), så det er ikke ideelt til alpinsport. Den er dog fantastisk til fiskeri.

Fort Street Shopping

Bygger på Fort Street i Victoria, Canada
Bygger på Fort Street i Victoria, Canada

Fort Street er Victorias mest berømte shoppingdestination, der i ry ligner Vancouvers egen Robson Street. Selvom Fort Street måske er bedst kendt som "Antique Row", er den virkelig spækket med antikvitetsbutikker, som kører alt fra små nipsgenstande til eksklusive møbler. Det har mode, gavebutikker ogmasser af spisning også.

Spisning

Tacos serveret på Tacofino Victoria
Tacos serveret på Tacofino Victoria

Victoria bliver hurtigt mere og mere en maddestination. Generelt er byen dedikeret til både jord-til-bord-etos og bæredygtig fisk og skaldyr.

Der er mange virkelig fremragende restauranter i Victoria; dette er blot nogle få anbefalinger:

  • Snup et måltid eller en pint på Darcy's Pub i den indre havn. Det er norm alt pakket, men udsigten er det værd.
  • Få cocktails og middag på den trendy, eksklusive Little Jumbo Restaurant and Bar, som er en af de bedste restauranter i byen.
  • Gå til Fort Street for kantonesisk og Sichuan-køkken på J&J Wonton Noodle House. Det er lækkert og billigt.
  • Locals elsker Tacofino (også på Fort Street). Det er billigt og serverer tacos og burritos i foodtruck-stil.

Hvor skal man bo

Empress Hotel i Victoria, Canada
Empress Hotel i Victoria, Canada
  • For avanceret luksus kan du ikke slå Empress Hotel Victoria, som er et Fairmont-hotel med udsigt over den indre havn.
  • Hvis du leder efter homovenlige steder at bo, så prøv det stilfulde Sidney Pier Hotel & Spa, det luksuriøse Inn at Laurel Point og det historiske Dashwood Manor Seaside Bed & Breakfast Inn.
  • Der er også en række billige Victoria-hoteller til rådighed.

Kom dertil med færge

Coho-færgen ankommer fra Port Angeles i Washington
Coho-færgen ankommer fra Port Angeles i Washington
  • Vancouver til Victoria via BC Ferry: Hvis du rejser fra Vancouver,den billigste mulighed er at tage en BC Færge fra Vancouver (Tsawwassen) til Victoria (Swartz Bay). Denne færge har biler, så du kan tage din bil med dig. Hvis du ikke har en bil, skal du tjekke busplanerne for at komme til og fra færgeterminalerne.
  • Seattle til Victoria via Victoria Clipper Færgebåd: Fra Seattle kan du tage den berømte Victoria Clipper, som er en tre-timers, naturskøn færge, der kun er for passagerer (ingen biler). Victoria Clipper ankommer til Inner Harbour, så du kan bare træde af og nyde seværdighederne.
  • Washington State til Victoria via Coho Ferry: Hvis du vil tage en bil til/fra Washington til Victoria, kan du tage Coho-færgen fra Port Angeles. Du kan medbringe din bil. Port Angeles ligger 2,5 timer i bil fra Seattle, eller du kan tage en Washington State-færge fra Seattle til Port Angeles.

Uanset hvilken mulighed du vælger, skal du sørge for at have de korrekte rejsedokumenter, hvis du rejser fra USA.

Du bør også overveje at leje en bil på øen. Gå uden bil for hurtigere rejse, og brug en lejebil i Victoria på Vancouver Island. Mange udlejningsbiler sender nogen til at hente dig ved færgeterminalen og tage dig til din lejebil. Sørg for at bede om eller arrangere denne service på forhånd.

Flyrejser og flydefly

Harbor Air vandflyver lander på vandet
Harbor Air vandflyver lander på vandet

Den største lufthavn på Vancouver Island er Victoria International Airport i Victoria, som ligger omkring 30 minutters kørsel fra centrumVictoria.

Hvis du vil rejse som James Bond, kan du tage et flydefly fra Vancouver til Victoria med Harbour Air-vandflyvere. Det er kun 20 minutter, og udsigten er spektakulær. På den amerikanske side kan du tage Kenmore Air fra Seattle til Victoria, som byder på lige så imponerende udsigter.

Planlæg i mindst to dage (minimum én overnatning)

Udsigt over byen ved dæmningen i Victoria, Canada
Udsigt over byen ved dæmningen i Victoria, Canada

Mange rejseguider hævder, at du kan tage på Victoria fra Vancouver som en dagstur. Du kan stå op ved daggry for at være på færgen kl. 7, der forlader Vancouver (Tsawwassen), tilbringe dagen med at udforske byen i vanvid, og derefter stige på den sidste båd tilbage (21.00 eller 22.00, afhængigt af sæsonen)).

Men det er ikke ideelt. Den korteste afrejse til Victoria bør være mindst to dage med én overnatning. Dette giver tid til ventetider ved færgen (hvis du medbringer en bil), mere afslappet sightseeing og mindre pres for at proppe det hele ind på kort tid.

Fra Seattle skal du være opmærksom på, at Victoria Clipper tager tre timer, så planlæg i overensstemmelse hermed.

Anbefalede: