Fuldstændig guide til Vancouvers Chinatown
Fuldstændig guide til Vancouvers Chinatown

Video: Fuldstændig guide til Vancouvers Chinatown

Video: Fuldstændig guide til Vancouvers Chinatown
Video: NEW CHINATOWN Bangkok Huai Khwang 🇹🇭 great FOOD in Chinatwon Bangkok 2024, Kan
Anonim
nærbillede af Millennium Gate i Vancouvers Chinatown
nærbillede af Millennium Gate i Vancouvers Chinatown

Vancouver, BC's Chinatown er ikke kun den største Chinatown i Canada, den er en af de største på hele den vestlige halvkugle! Det er næst efter San Francisco i landstørrelse og har den tredjestørste befolkning (efter San Francisco og New York).

Vancouvers Chinatown udviklede sig i slutningen af 1800-tallet og er et af byens tidligste bolig- og kommercielle kvarterer. Kinesiske pionerer og immigranter spillede en vigtig rolle i Vancouvers historie; for eksempel, fra 1881 - 1885, blev 10.000 kinesiske arbejdere ansat til at bygge Canadian Pacific Railway, den transkontinentale jernbane, der skulle forbinde Vancouver - og British Columbia - med resten af Canada.

Dagens Chinatown er både et travlt kommercielt distrikt og et vigtigt historisk centrum, et vidnesbyrd om både kinesisk-canadieres historie i Vancouver og Vancouver selv.

En af de 10 bedste attraktioner i Vancouver, Vancouver Chinatown er spækket med attraktioner, monumenter, butikker, restauranter og natteliv; det er let at gå og udforskes bedst til fods. Og ja, det er sikkert! (Hvis du har mobilitetsproblemer eller foretrækker en rejseguide, inkluderer mange af Vancouvers bedste sightseeingture en tur gennem Chinatown.)

At komme til VancouverChinatown

Chinatown i Vancouver, BC
Chinatown i Vancouver, BC

Hvis du bor i Downtown Vancouver, er det nemt at komme til Chinatown: Bare hop på Canada Line / Skytrain (Vancouvers hurtige transitsystem) og stå af ved Stadium - Chinatown-stationen. Gå nordpå ad Abbot Street og derefter østpå ad Keefer Street, og du er i hjertet af Chinatown.

Du kan også køre til Chinatown (der er gadeparkering), eller bruge bussen.

Kort til Vancouver Chinatown

Vancouver Chinatown er groft afgrænset af Hastings Street mod nord, Taylor Street mod vest, Georgia Street mod syd og Gore Street mod øst.

Vancouver Chinatown Landemærker og attraktioner

Vancouver Chinatowns Millennium Gate
Vancouver Chinatowns Millennium Gate
  • Millennium Gate (krydset mellem Taylor Street og Pender Street; billedet) er den store "indgang" til Vancouver Chinatown. Porten blev skabt ved årtusindskiftet og repræsenterer Chinatowns "Rejse gennem tiden" med en kombination af østlige og vestlige symboler.
  • Tiny Shanghai Alley var det oprindelige centrum af Vancouver Chinatown, en kendsgerning, der fejres af West Han-dynastiets klokke, der sidder midt i gyden.
  • verdens smalleste bygning,ifølge Guinness Book of World Records, ligger i Vancouver Chinatown: Sam Kee Building (1 East Pender Street) er kun seks fod bred!
  • The Chinese Cultural Center (555 Columbia Street) var det første museum i Canada dedikeret til kinesisk historie og kultur. Centret har et arkiv og enlille museum dedikeret til Vancouver Chinatown kultur og historie; dets udstillinger fremhæver værker af kinesisk-canadiske kunstnere fra Greater Vancouver.

Chinatowns Can't-Miss-attraktion: Dr. Sun Yat Sen Chinese Garden

Dr. Sun Yat Sen Memorial Garden, Vancouver, BC
Dr. Sun Yat Sen Memorial Garden, Vancouver, BC

Attraktionen i Vancouver Chinatown er Dr. Sun Yat Sen Chinese Garden (578 Carrall Street), en bastion af ro i hjertet af distriktet. Der er både gratis og bet alt entré områder i denne have at udforske; Jeg anbefaler at betale for den fulde oplevelse. (Den gratis del er snarere som en gratis forhåndsvisning; hvis du kan lide det, du ser bare lidt, vil du elske hele haven.) Denne klassiske kinesiske have er en af de 5 bedste haver i Vancouver.

Vancouver Chinatown Shopping

Inde i Bamboo Village, en importbutik i Vancouvers Chinatown
Inde i Bamboo Village, en importbutik i Vancouvers Chinatown

Shopping i Chinatown er i høj grad fokuseret på kinesiske varer og import, men ikke udelukkende. De kinesiske importbutikker har alt fra avancerede kinesiske antikviteter til billige souvenirs, legetøj og gadgets. Alt i alt er det et fantastisk sted at søge efter boligudstyr, små gaveartikler og kinesisk mode.

Et par favoritter inkluderer:

  • Ochi (121 East Pender Street), en kinesisk modebutik af høj kvalitet, med både moderne og traditionelle stile.
  • Bamboo Village (135 East Pender Street), en importbutik helt til spærene med alt fra lanterner og vifter til antikviteter og kalligrafisæt.
  • Décor of China (122 East Pender Street),som har specialiseret sig i avancerede kinesiske antikviteter og boliginventar.

Chinatown har også masser af kinesiske dagligvarer og butikker med kinesisk medicin, som har specialingredienser og er sjove at gennemse, selvom du ikke planlægger at købe.

Spisning i Vancouver Chinatown

Krabbefad på Floata Seafood Restaurant i Vancouver Chinatown
Krabbefad på Floata Seafood Restaurant i Vancouver Chinatown

I 2010 udnævnte Condé Nast Traveler Vancouvers kinesiske mad til "den bedste i verden", endda bedre end Hongkong og det kinesiske fastland! I dag kan det meste af den utrolige kinesiske mad findes i Richmond, BC (tjek Vancouver Chinese Restaurant Awards for de bedste kinesiske madanbefalinger), men der er stadig et par stand-outs i Vancouver Chinatown.

  • Gold Stone Bakery & Restaurant (139 Keefer Street) er en lokal favorit for sin Hongkong-stil diner-mad og slik, herunder æggetærter og klistrede boller.
  • Kent's Kitchen (232 Keefer Street) serverer store portioner kinesisk mad med en lille pris.
  • Floata Seafood Restaurant (180 Keefer Street) er en klassisk kinesisk restaurant, der er vært for kinesisk nytårsfejring og er mest berømt for sin fisk og skaldyr og dim sum.
  • Bao Bei (163 Keefer Street) serverer et moderne twist på kinesisk mad i et trendy eklektisk rum.
  • Sai Woo (158 East Pender) har en hyggelig spisestue og er det bedste sted at nyde dumplings og anden asiatisk fusionsmad.
  • Fat Mao (217 East Georgia Street) er et hipt nudelhus, der er perfekt til en regnvejrsdag.

Det er ikke kinesisk,men Phnom Penh (244 E Georgia Street) er en anerkendt cambodjansk og vietnamesisk restaurant, som lokalbefolkningen elsker for sine smagfulde retter og kyllingevinger.

Vancouver Chinatown Nightlife

Keefer Bar i Vancouvers Chinatown
Keefer Bar i Vancouvers Chinatown

Chinatown er vokset til et natstedsdestination som Gastown og Granville Street Entertainment District og er hjemsted for to Vancouver-favoritter: Keefer Bar og Fortune Sound Club.

  • Keiffer Bar (135 Keefer Street) er en af de 10 bedste cocktailbarer i Vancouver og har fantastiske originale cocktails, der ofte bruger ingredienser fra Chinatown.
  • The Fortune Sound Club (147 East Pender Street) er en af de 10 bedste Vancouver-natklubber og stedet at danse i Chinatown. Forvent et godt publikum – og nogle gange en kø ved døren – fredag og lørdag aften.

Vancouver Chinatown årlige begivenheder og festivaler

Vancouver kinesisk nytårsparade 2013
Vancouver kinesisk nytårsparade 2013

Vancouver Chinatown er vært for flere årlige festivaler og kulturelle fester i løbet af året, herunder:

  • Vancouver kinesisk nytårsfestligheder (februar)
  • Vancouver kinesisk nytårsparade (februar)
  • Chinatown Festival (august)
  • Winter Solstice Lantern Festival (21. december)

Chinatown plejede at være vært for Chinatown Night Market i weekenden maj-august, men Night Market gik på ubestemt pause i 2014. Du kan stadig opleve Vancouvers sommernatmarkedstradition på de store natmarkeder i asiatisk stil i Richmond,BC.

Anbefalede: