De bedste restauranter i Wien
De bedste restauranter i Wien

Video: De bedste restauranter i Wien

Video: De bedste restauranter i Wien
Video: EPIC VIENNA FOOD TOUR 🇦🇹 Best Vienna Restaurants to Eat in Austria (incl. Vegan) 2024, April
Anonim

Wien er måske ikke så kendt for sit køkken, som Paris eller Rom er, men det er stadig en af Europas førende hovedstæder for fine dining. Det er også mangfoldigt med noget for enhver smag og stemning. Du finder ikke kun adskillige Michelin-restauranter og kreative, moderne borde i den østrigske hovedstad; der er masser af muligheder for en familievenlig middag, plantebaseret måltid eller en romantisk date night. Fortsæt med at læse for de 10 bedste restauranter i Wien for enhver type spisende.

For en gourmetoplevelse: Steirereck im Stadtpark

Steirereck im Stadtpark er en Michelin-stjerne restaurant i Wien
Steirereck im Stadtpark er en Michelin-stjerne restaurant i Wien

Ttaler ideen om at smage moderne østrigsk køkken i grønne omgivelser til dig? Hvis det er tilfældet, kan frokost eller middag på denne anerkendte Michelin-restaurant være i orden. Steirereck, der er kastet midt i Stadtpark (bypark), nåede op på listen over verdens 50 bedste restauranter i de seneste år. Den glastunge spisestue og den store udendørs terrasse er ideel til et særligt forårs- eller sommermåltid.

Du kan forvente, at menuen ændrer sig med årstiderne, men den seneste prøvemenu byder på retter såsom lakseørred med unge ærter, kålrabi og skotsk løvstikke; suppe af hvide asparges med bergamot, humleskud og lardo; "bedste ende" af lam med grønne asparges, nasturtium ogsolguld; og lokal østrigsk and med fennikel, blodappelsin og tamarind.

Seks- og syv-retters smagsmenuer tilbyder en fremragende måde at udforske det kreative køkken, og frokostmenuerne tilbyder god værdi. Vegetarer og veganere vil finde masser at spise her, da der er talrige retter, der placerer årstidens råvarer i centrum af showet. I mellemtiden er vinkortet omfattende og fremragende, kurateret af den prisvindende kok-sommelier René Antrag.

For fremragende wienerschnitzel: Schnitzelwirt

Wienerschnitzel serveret med citron, persille og kartofler i Wien, Østrig
Wienerschnitzel serveret med citron, persille og kartofler i Wien, Østrig

Denne solidt traditionelle østrigske restaurant i byens centrum er kendt for sin fremragende wienerschnitzel. Til en klassisk frokost skal du vælge kalveschnitzel serveret med varm kartoffelsalat. Cordon Bleu i parisisk stil, svine- eller kalkunbaseret schnitzel og schnitzel med hvidløg og svampe er også velsmagende hovedretter. Føler du dig lidt eventyrlysten? Prøv den "mexicanske" schnitzel-garneret med paprika, svampe og skinke - eller "Spaghetti Bolognese"-versionen.

Vegetarer har også flere valgmuligheder, herunder paneret og bagt ost, zucchini eller svampe (serveret med salat og/eller tartarsauce) og husets supper og salater. Spørg serverne, når du er i tvivl.

Til traditionel østrigsk mad med et frisk twist: Lugeck

Lugeck restaurant i Wien, Østrig
Lugeck restaurant i Wien, Østrig

I umiddelbar nærhed af Stephansplatz og den dramatiske St. Stephens-katedral er Lugeck et relativt overkommeligt valg, når du vil prøve typisk østrigskretter med et kreativt twist.

Lugeck, der åbnede med det formål at genoplive den wienske tavernakultur og føre den ind i den moderne tidsalder, tilbyder en bred menu, der byder på klassikere som Tafelspitz (okse- eller kalvekød med kartofler) og wienerschnitzel. I mellemtiden fokuserer sæsonbestemte menupunkter på friske råvarer og lokale produkter med retter som wienersuppe med semuljeboller; piroshkies (kartoffelboller) med ostemasse, creme fraiche og valnøddesmør; og steak tartar med avocado. Frisk fisk har også en fremtrædende plads på menuen.

Frokost og aftensmad serveres med restaurantens hjemmebagte brød og inkluderer typisk wienerkaffe ved slutningen af måltidet.

Til lokal vin og snacks: Buschenschank Stift St. Peter Wine Tavern

Vinstuen Buschenschank Stift St. Peter i Wien har været i drift siden det 11. århundrede
Vinstuen Buschenschank Stift St. Peter i Wien har været i drift siden det 11. århundrede

Den østrigske hovedstad er en af Europas førende vinproducenter. For at smage noget af det fineste i hyggelige og historiske omgivelser, tag til en af Wiens ældste vinrestauranter (heurigen): Buschenschank Stift St. Peter Wine Tavern.

Vintavernen er teknisk beliggende i den tilstødende by Oberlaa, en del af Wien, og tilbyder en autentisk og nem flugt fra byens støj og menneskemængder. Nyd et eller to glas husets vin fra dens grund sammen med en tallerken med østrigske oste, hjemmebagt brød, pølser, charcuterivarer og kartoffelsalater.

I de varmere måneder kan du prøve tavernens hus Konventwine (bogstaveligt t alt klostervin) eller et sprødt glas rieslingpå den brede, græsklædte terrasse kan være idyllisk. Værtshuset er let tilgængeligt med sporvogn fra byens centrum.

For Seafood Lovers: Fischrestaurant Kornat

En ret fra Kornat Fischrestaurant i Wien
En ret fra Kornat Fischrestaurant i Wien

Wien kan være uden land, men det betyder ikke, at det mangler fisk og skaldyr af høj kvalitet. Fischrestaurant Kornat ligger på bredden af Donau og er en af hovedstadens bedste destinationer for ultrafrisk fisk.

Pub ned i en tallerken Fine de Clair-østers, ledsaget af pumpernickel-brød og et glas sprød hvidvin fra det større Wien. Eller prøv dagens hummer, tuntatar, krabbekager eller frisk filet. Pastaretter såsom risotto med rosenrejer og fiskegryderetter som bouillabaisse afrunder tilbudet.

Hvis du ikke er i humør til en formel siddende frokost eller middag, tilbyder stedets vinbar en mere afslappet spise- (og smagsoplevelse).

For vegetarisk lyksalighed: Tian Bistro am Spittelberg

En ret præsenteret af en server på Tian Bistro i Wien
En ret præsenteret af en server på Tian Bistro i Wien

Vegetarer og veganere, læg mærke til denne adresse i nærheden af Museumsquartier (Museums-distriktet). Tian Bistro am Spittelberg, der i vid udstrækning betragtes som et af Wiens bedste borde til plantebaseret spisning, er især populær for sit "Sharing Chef's Garden"-koncept. Kokkene tilbereder en overraskelsessmagningsmenu sammensat af restaurantens bedste retter (helt veganske muligheder er mulige) til minimum to gæster.

Hvis du hellere vil gå à la carte, er det også helt muligt. Prøve retter på online-menuenomfatter Tian-tatar med majsbrød og vild hvidløgsmayonnaise, traditionel østrigsk ostebollesuppe og ricotta-gnocchi med hvide asparges og grøn salat.

For en romantisk middag: Le Ciel af Toni Mörwald

Le Ciel Toni Morvald, en romantisk restaurant i Wien
Le Ciel Toni Morvald, en romantisk restaurant i Wien

Leder du efter det perfekte sted til en romantisk middag? Denne fantastiske spisestue serverer fransk køkken med et kreativt østrigsk twist - og med en Michelin-stjerne under bæltet er det sikkert også at sige, at madlavningen er blandt byens bedste.

Beliggende på 7. etage i Grand Hotel Wien, har restauranten en panoramaterrasse, hvis eftertragtede borde byder på udsigt over byens tage. Indvendigt gør blød belysning og omhyggelig opmærksomhed på detaljer en ideel ramme for en særlig lejlighed. De sæsonbestemte menuer er kendt for deres friske lokale råvarer og interessante fortolkninger af franske og østrigske klassiske retter.

Hvis middagen er uden for rækkevidde, så overvej et romantisk middagsmåltid på den solrige terrasse; "Grand Lunch" er et relativt overkommeligt tre-retters måltid komplet med rød- og hvidvinskombinationer.

For lækker wienermorgenmad eller brunch: Ulrich

Brunch i Ulrich, Wien
Brunch i Ulrich, Wien

For en dekadent, men afslappet morgenmad i byens centrum, sætter Ulrich kryds ved alle boksene. Stedet er stilfuldt, moderne og venligt og er næsten altid fyldt, især i sommermånederne, hvor den store, solrige udendørs terrasse tiltrækker gæster.

Den fulde morgenmad er generøse smørepålæg, der inkluderer hjemmelavede ægbrød, frugt, kager, friskpresset juice, kaffe, yoghurt med granola, ost, røget laks og purløgssmør. Morgenmadssandwich, omeletter, avocadotoast og shakshuka (æg med krydret tomatsauce og toast) er andre gode muligheder.

Til en særlig lejlighed eller godbid, prøv en "Boozy Breakfast"-drink: Mimosa, "Bloody Ulrich"-cocktail (et twist på Bloody Mary) eller espresso martini. Ulrich tilbyder også en fremragende to- eller tre-retters frokostmenu, der er perfekt til stramme budgetter og inkluderer muligheder for ikke-kødspisere.

For familievenlige måltider: Dschungel Café (Jungle Café)

Ønsker du at slappe af over et siddende måltid, mens du holder børnene fodret og underholdt? Dschungel Café (Jungle Café) passer helt sikkert.

Caféen ligger på den anden side af gaden fra Zoom Children's Museum og har udsigt over gården til MuseumsQuartier-området. Børn har masser af plads til at løbe rundt og lege, og forældre behøver ikke at bekymre sig om andre lånere, der skyder irriterede og spidse blik deres vej.

Unge familiemedlemmer kan nyde retter som hamburgere og hotdogs eller små portioner schnitzel og kartoffelsalat. Voksne kan vælge mellem et sæsonbestemt forfrisket udvalg af supper, salater og sandwich, eller vælge varme retter som lasagne og halloumi-burgere.

Til wienerbrød og kaffe: Café Central

wienerbrød og kaffe på Wiens legendariske Café Central
wienerbrød og kaffe på Wiens legendariske Café Central

Åbnet i 1876 og frekventeres af berømte personer som Sigmund Freud og Leon Trotsky, Café Central er et historisk kaffehusder serverer frokost, middag, dessert og varme drikke. Det har til huse i Palais Ferstel, et fantastisk palæ fra det 19. århundrede, hvis arkitektur er inspireret af venetianske bygninger fra middelalderen.

Mens du kan finde et udvalg af fremragende typiske wienerretter på menuen her - fra wienerschnitzel til gullasch, kartoffelsuppe og friske asparges - anbefaler vi at komme til eftermiddagste eller kaffe og kager. Caféens egne konditorer laver en række lækre huslækkerier, og dette er et fantastisk sted at prøve wienerkaffespecialiteter såsom en "Melange" (ligner en cappuccino, men toppet med flødeskum).

Nyd dig til apfelstrudel og kaffe, eller til en enorm morgenmad i wienerstil komplet med friske croissanter, æg, frugt og en varm drik. Restauranten tilbyder også et godt vinkort.

Anbefalede: