New York Botanisk Have: Den komplette guide

Indholdsfortegnelse:

New York Botanisk Have: Den komplette guide
New York Botanisk Have: Den komplette guide

Video: New York Botanisk Have: Den komplette guide

Video: New York Botanisk Have: Den komplette guide
Video: seeing wife face for first time #shorts 2024, April
Anonim
Haupt Conservatory New York Botanical Garden
Haupt Conservatory New York Botanical Garden

Den 250 hektar store New York Botaniske Have er den største i enhver by i USA. Den har 50 specialhaver, der huser over en million planter. Der er en bæredygtig rosenhave; en indfødt plantehave, der viser Nordamerikas mangfoldighed af planter; og træer, der er over 200 år gamle. Der er endda et autentisk drivhus i victoriansk stil.

Det er nemt at bruge en smuk, varm dag på at slynge sig rundt i haverne, endda at fare vild. Haven byder på en række aktiviteter for besøgende i alle aldre fra en eventyrhave for børn til fine spisesteder for voksne. Der er havekurser, kunstudstillinger, foredrag, rundvisninger, levende musik, endda fester.

Med så meget at gøre kan det være overvældende. Her er din guide til at maksimere din dag i en af USA's bedste haver.

Historie og baggrund

Da den fornemme botaniker Nathaniel Lord Britton fra Columbia University og hans kone, Elizabeth, besøgte Royal Botanic Gardens nær London, blev de forelskede i ideen om en naturlig oase i hjertet af en by. De besluttede, at deres hjem, New York City, skulle have en af de bedste haver i verden. New Yorks botaniske have blev etableret i 1891.

I løbet af det næste århundrede voksede havenog voksede og indsamlede utrolige plantearter fra hele verden. Der blev oprettet et forskningsbibliotek til at opbevare oplysningerne om planterne. Haven byggede det næststørste forskningsherbarium i verden (den har over 7,8 millioner planteeksemplarer!) Et drivhus i viktoriansk stil blev ikke bare et hjemsted for tropiske arter som kaktus og palmer, men et historisk vartegn i New York City.

Nu udnytter millioner af besøgende alle havens ressourcer hvert år. Det er en elsket institution af både videnskabsmænd, turister og lokale.

Location

The New York Botanical Garden er placeret på 2900 Southern Blvd., Bronx, NY 10458. The Bronx er den nordligste bydel i New York City.

Den nemmeste måde at nå haven på er med offentlig transport. Det ligger kun 20 minutters togtur fra Manhattans Grand Central Terminal. Tag Metro-North Harlem-linjen til Botanical Garden Station, og der er skilte, der viser dig til den nærliggende haveindgang.

Du kan også nå haven med metro, selvom rejsen er lidt længere. Tag B-, D- eller 4-toget til Bedford Park Station, og tag derefter Bx26-bussen østpå til havens indgang.

Hvis du vil køre, er der rigelig parkering.

Pris

Passen til alle haver inkluderer aktuelle haveudstillinger, udestuen, klippehaven og den indfødte plantehave, sporvognsturen, havegrunden og kunstgalleriet. I weekenden koster det $28 for voksne, $25 for seniorer og studerende, $12 for børn 2-12, og børn under 2 er gratis. Du kan sparepenge ved at besøge på en hverdag. Priser mandag til fredag er $23 for voksne, $20 for seniorer og studerende, $10 for børn 2-12, børn under 2 gratis.

Der er også nedsatte billetpriser for beboere i New York; sørg for at medbringe bevis for bopæl.

When to visit

Haven er åben hele året rundt tirsdag til søndag. Timerne er 10.00 til 18.00. selvom de kan ændres i forbindelse med særlige begivenheder.

Mens haverne typisk er lukket om mandagen, er de åbne til Martin Luther King, Jr. Day, Presidents' Day, Earth Day, Memorial Day, Labor Day, den anden mandag i oktober og mandage i december, hvor Holiday Train Show kører.

Selv om der er ting at se hele året rundt, er foråret en af de bedste tidspunkter at besøge. Vejret er varmt, men ikke for varmt, og haven er ved at vågne op fra vinteren. Hvis du tager dertil fra marts til maj, vil du sandsynligvis se mere end de 200 kirsebærtræer i blomst. I december er haven pyntet op til ferien, og du kan se det verdensberømte togshow.

Haver og udstillinger

New Yorks botaniske have strækker sig over 250 acres, så det kan være svært at beslutte, hvor man skal tage hen. En god måde at starte på er ved at bestemme, hvad der lige nu blomstrer. På hjemmesiden er der en løbende opdateret liste over, hvad der blomstrer, og hvor man skal hen under sit besøg. Der er også en navigator, hvor du kan slå planters placering op ved navn. Et par minutters research kan spare dig for en masse tid og energi.

Så er der nogle vigtige højdepunkter. Peggy Rockefeller RoseGarden har mere end 650 sorter af roser. De blomstrer fra maj til oktober, hvilket gør dette til et ideelt tidspunkt at besøge. Drivhuset er et must see. Fordi det er klimastyret, kan du se frodige tropiske regnskovsplanter året rundt. I forsommeren og efteråret viser drivhuset åkander. Azaleahaven kan prale af lyserøde, hvide, koraller og lilla blomster, der kommer til live efter årstiden.

Hvis du har børn med, så gå ikke glip af børnenes eventyrhave. Dette er en 12-acre himlen for de små. Der er klatreplatforme specielt designet til, at de kan se alle planterne under dem samt en labyrint. Lokalet er regelmæssigt vært for praktiske aktiviteter og eksperimenter. Se den fulde tidsplan her.

En sporvogn tager besøgende fra sted til sted, hvis du ikke har lyst til at gå.

Særlige begivenheder

New Yorks botaniske have er kendt for sin programmering for besøgende i alle aldre. Hvert par måneder viser det en særlig udstilling og har derefter aftener med tema. For eksempel da haven viste Georgia O'Keeffes malerier af Hawaii (og plantede, hvad der var portrætteret i dem i drivhuset), holdt den Hawaii-aftener med speciel mad, dans og musik.

Haven afholder også en række foredrag og undervisning for børn og voksne. Du kan søge efter det, du leder efter på webstedet i sektionen "Hvad sker der".

En af årets største feriebegivenheder i New York City er Train Show. Haven bygger modeltog, der rejser gennem hundredvis af vartegn i New York, alle lavet af planter. Sættet erspektakulært, og mange lokale strømmer dertil for at se det hvert år.

Mad og drikke

Der er en række steder at spise og drikke under dit besøg i New Yorks botaniske have. Pine Tree Cafe er en afslappet cafe, hvor du kan hente pizza, salater, sandwich og slik og derefter spise dem under usædvanlige fyrretræer, nogle næsten 100 fod høje.

Hudson Garden Grill er en gård-til-bord-restaurant, der bruger alle lokale ingredienser til at lave salater, sandwich, hovedretter og desserter. Rummet er lavet af genvundet træ fra træer, der faldt under orkanen Sandy. Der er barservice fra kl. 15.00 til 18.00. Det er lidt mere avanceret, så det er nok ikke det bedste sted for børn.

Vid før du går

  • Haven er stor, og du går måske en del. Planlæg din påklædning i overensstemmelse hermed. Husk også, at du vil være udenfor.
  • Selfiesticks, kæledyr og stativer er ikke tilladt.
  • Klassevogne er tilladt over alt undtagen konservatoriet, Discovery Center, Ross Hall og Art Gallery. Der er slentrende kontrol på disse steder.
  • Det er vigtigt at bevare grunden, så det er strengt forbudt at gå på græsset, plukke blomster eller røre ved planter eller træer.

Anbefalede: