Santa Fe's Railyard District - museer og restauranter
Santa Fe's Railyard District - museer og restauranter

Video: Santa Fe's Railyard District - museer og restauranter

Video: Santa Fe's Railyard District - museer og restauranter
Video: Santa Fe's Railyard Revival 2024, Kan
Anonim
Santa Fe Jernbanegård
Santa Fe Jernbanegård

Santa Fe's Railyard er nu hjemsted for mere end tog. Det er hurtigt ved at blive et pulserende eklektisk område fyldt med kunst, spisning, underholdning og rekreation. The Railyard er en anden central Santa Fe-destination. Ikke langt fra Plaza og Canyon Road har Railyard altid været et multifunktionssted.

Banværftshistorie

I 1880 kom det første tog ind i Santa Fe. Atchison, Topeka og Santa Fe Railway Company tog sin rejse til Santa Fe på en udløbslinje, bygget fordi bjergkæder forhindrede Santa Fe i at være på hovedlinjen. Med toget kom turister. Banegården udviklede sig hurtigt til et soci alt center. Railyard Corporations hjemmeside tegner et billede af et samlingssted for lokalbefolkningen. I 1940'erne var Santa Fe Railyard et aktivt center for de lokale i Santa Fe. Naboer, der stadig bor ved siden af Banegården i dag, husker de eftermiddage, hvor de plukkede vild salat og svømmede langs acequiaen. Banegården var stedet, hvor folk kom under depressionen for at få gratis kød fra pakhusene; der var skøjteløb om vinteren; det var stedet for cirkus.«

Vandtårnet i Railyard Park, Santa Fe, New Mexico
Vandtårnet i Railyard Park, Santa Fe, New Mexico

The Railyard's Transition

I 2002 byggede videre pådenne historie om et soci alt center og samlingssted, blev Railyard Master Plan godkendt af byen Santa Fe. Masterplanen ærer stedets historie og kulturarv og tilskynder til tilstedeværelsen af lokale virksomheder, især non-profitorganisationer, med fokus på kunst, kultur og fællesskab. Jernbanegården bevæger sig allerede fremad med tilstedeværelsen af Santa Fe Farmers Market, SITE Santa Fe, Warehouse 21 og El Museo Cultural.

Besøg på jernbanegården – så meget at gøre

En fantastisk måde at se Railyard på er at starte ved Santa Fe Train Depot-området og spise frokost hos Tomasita's. Ikke klar til frokost endnu? Start på Site Santa Fe, et rum for moderne kunst med stimulerende udstillinger.

Santa Fe-togudflugter

Santa Fe Southern Railway, "The Train," tilbyder udflugter året rundt med afgang fra det historiske depot i missionsstil i Railyard. Dagstog, cocktailtog og BBQ-tog udgør den almindelige tidsplan. Også tilgængelige er gruppepriser, chartermuligheder til personlige eller firmaarrangementer og et komplet udvalg af ferie- og speci altog, inklusive fyrværkeritog fra 4. juli og juletog. Vintagevognene blev for nylig malet, og "The Train" har fået et lyst nyt look. Flere oplysninger.

Tomasita's Restaurant

Tomasita's, en mangeårig Santa Fe-tradition, ligger ved siden af jernbanedepotet. Det er en livlig, støjende restaurant med gode margaritas og typisk ny mexicansk-mexicansk mad. Det er et sjovt sted.

SITE Santa Fe

SITE Santa Fe er et moderne kunstrum med tidsbegrænsetudstillinger, foredrag og arrangementer. Da jeg var der, viste SITE Santa Fe en udstilling om "Los Desaparecidos", en social kommentar om dem, der var forsvundet i Latinamerika. Medlemmer af modstanden og deres sympatisører, der blev kidnappet, tortureret og dræbt af militæret, især i de sidste årtier af det tyvende århundrede, blev kaldt "Los Desaparecidos". Det er udstillinger og diskussioner om sociale/politiske spørgsmål som dette, der gør SITE Santa Fe til ikke bare et kunstmuseum, men et center for uddannelse og samfundsinteraktion. Flere oplysninger.

Folkemængde på Santa Fe Farmers Market
Folkemængde på Santa Fe Farmers Market

Santa Fe Farmer's Market

The Railyard er det nye permanente hjem for Santa Fe Farmer's Market. Markedet, der begyndte med en håndfuld landmænd i slutningen af 1960'erne, er vokset til at være et af de mest anerkendte markeder i USA. Nu med over 100 leverandører kører markedet på alle årstider. Nyd i sommersæsonen friske grøntsager, blomster, honning, oste, æg, kød, urter, chili og kunsthåndværk. Sørg for og tjek Markets hjemmeside for placering og åbningstider. Disse skifter sæsonmæssigt. Flere oplysninger.

El Museo Cultural

El Museo er et center for kunstudstillinger, teaterproduktioner, kunstmesser, børneprogrammer og det spanske vintermarked. Jeg deltog i en preview-session til Santa Fe Indian Market på El Museo. Det er en stor, vandreplads i en tidligere lagerbygning. Flere oplysninger.

TAI kunstgalleribygning i banegårdskunstdistriktet i Santa Fe, New Mexico
TAI kunstgalleribygning i banegårdskunstdistriktet i Santa Fe, New Mexico

TAI Gallery

Et af de fascinerende gallerier i Railyard-distriktet, som jeg besøgte, var TAI Gallery. Jeg har aldrig oplevet så simpel skønhed. Den primært japanske kunst fokuserer øjet på skønheden i teksturer og linjer. TAI Gallery blev etableret i 1978 og er den førende leverandør i både USA og Europa af japansk bambuskunst og tekstiler i museumskvalitet fra Japan, Indien, Afrika og Indonesien.

As the Railyard Grows

Hold øje med parker, cykel- og vandrestier langs acequia og flere interessante steder. Banegården er et besøg værd. Bær vandresko og besøg både Baca-området og North Railyard.

Anbefalede: