Bedste mad at prøve i Belfast

Indholdsfortegnelse:

Bedste mad at prøve i Belfast
Bedste mad at prøve i Belfast

Video: Bedste mad at prøve i Belfast

Video: Bedste mad at prøve i Belfast
Video: Worst violence in Belfast for years as British and Irish leaders call for calm - BBC News 2024, Kan
Anonim

Velsignet med friske fisk og skaldyr fra nærliggende vandveje og netop udvalgte råvarer fra Ulsters landskab, har Belfast en masse mad at vælge imellem. Mens moderne retter vinder velfortjent popularitet, er mange af de bedste ting at spise i byen traditionelle nordirske opskrifter; specialiteter som friturestegte kager og morgenmadsbaps med højt kolesteroltal er absolut must-spise.

Sørg for at ankomme sulten og efterlad masser af plads til at prøve disse 10 lækre Belfast-retter.

Pastie

stegt kød og chips
stegt kød og chips

Hvad er bedre end en hakket kødfrikadelle med duftende løg og kartofler? Alle disse ingredienser blandes sammen, dyppet i dej og friturestegt. Den stegte patty er kendt som en "pastie" og er lige så klassisk som fish and chips i dele af Belfast. Ulster-specialiteten er den slags måltid, som lokalbefolkningen længes efter, hvis de bliver væk for længe. Du vil finde kager på stort set enhver flishugger, men slutt dig til de sultne folkemængder på John Long's for at prøve, hvad der uden tvivl er den bedste version i byen.

Ulster Fry

fuld irsk morgenmad på panden
fuld irsk morgenmad på panden

Du har måske hørt om en komplet irsk morgenmad, men når du er i Belfast, er det vindende morgenmåltid Ulster Fry. Den har alle de klassiske morgenmadsingredienser, inklusive spejlæg, pølser, bacon og sort budding - men hvad adskiller dette fraNorthern Ireland tallerken er udseendet af både sodavand og kartoffelbrød. I nogle varianter kan du endda finde tomater, hvid budding eller svampe. Prøv den hjertestop store Ulster Fry på Maggie May's eller den elskede version af denne morgenmadsfavorit på Bright's.

Østers og Guinness

Galway østers i Irland
Galway østers i Irland

Defineret af den snoede flod Lagan, bør det ikke komme som nogen overraskelse, at østers er en af de bedste ting at spise, når du besøger hovedstaden i Nordirland. Og den s altede godbid passer perfekt til cremet fra en mørk irsk stout. Du kan prøve den klassiske østers- og Guinness-parring på Whites and The Oyster Rooms, som blev etableret i 1630 og officielt er den ældste pub i Belfast. Eller tag til Morne Seafood, en restaurant, der skifter vildt, som høster østers fra sine egne skaldyrsbede i Carlingford Lough.

Seafood Chowder

Belfasts bud på seafood chowder samler det bedste fra land og hav ved at starte med en base af kartofler, fløde og røget bacon. Tilføjet til blandingen er torsk, røget kuller, laks, muslinger og muslinger (med varierende kombinationer afhængigt af hvor du bestiller den sublime suppe). Made in Belfast har altid chowder på menuen, mens kokken Michael Deanes Love Fish er et sikkert bud på fantastisk chowder og andre friske fiske- og skaldyrsretter.

Colcannon og Champ

kartoffelmos med spidskål
kartoffelmos med spidskål

Kartofler er en fast bestanddel af Belfast-diæter, men det betyder ikke, at du skal holde dig til den ristede variant. Pift tilbehøret op ved at nyde detcolcannon eller champ, to tager på kartoffelmos, som du kan finde i byen. Colcannon laves med kål eller grønkål, mens champ moses med smør og hakket spidskål. Disse til tider glemte tilbehør stjæler showet i det familiedrevne Holohans Pantry og på lokale pubber som McHughs Bar.

Irish Stew

kød- og grøntsagsgryderet
kød- og grøntsagsgryderet

Det er svært at slå irsk gryderet på en kold Belfast-dag. Dette langsomt tilberedte kød- og grøntsagsmåltid er beslægtet med en nationalret i både Irland og Nordirland. En god irsk gryderet - som omfatter lam, kartofler, gulerødder og løg - tager mindst 2,5 timer at forberede. Den er bagt som en gryderet, hvilket er med til at sikre, at alle smagene smelter sammen til en uforglemmelig comfort food. Crown Liquor Saloon laver en fantastisk gryderet (og er et af Belfasts mest berømte drikkesteder, så hold dig til en drink eller to). Nogle versioner af retten er lavet med oksekød i stedet for lam, som du kan prøve i Kelly's Cellars.

Bap med morgenmad

Den smukt rodede morgendåb er den uofficielle kur mod en sen aften ude i Belfast - men det kan bestemt være en fornøjelse uanset antallet af pints, der blev skænket aftenen før. Den gigantiske bolle lægges på en bageplade for at riste, mens bacon og pølse syder i nærheden. Tilføj et spejlæg, grillede løg, svampe og en sund dosis smeltet ost, og du har en Belfast-godbid. I weekenden kan du følge duften af madlavning af bacon på St. George's Market til Sandra's Grill eller Belfast Bap Co.

Traybages

Der er ingen enkelt opskrifttil traybake, som er lavet af knuste kiks og søde ingredienser som kondenseret mælk, chokolade og tørret frugt. I modsætning til hvad navnet antyder, behøver denne nordirske godbid hverken bages eller laves i en bakke. Traditionelt fremstillet af mødre og bedstemødre og serveret derhjemme med te, er bakker begyndt at dukke op på trendy kaffehuse rundt om i byen. Du kan finde det på Avoca, en populær café, der også serverer et udvalg af friskbagte kager.

Yellowman Candy

poser gult slik
poser gult slik

Yellowman er lige sagen, når du finder dig selv længsel efter et sukkerfix i Belfast. Honeycomb-slik er populært på messer i Nordirland, men det kan også findes hos tante Sandra, en konfekturebutik, der ikke har ændret sig i årtier. Gå forbi den muntre lyserøde butiksfacade, og prøv selv den berømte Yellowman.

Lamb

lammekølle med ben
lammekølle med ben

Lækre irske bøffer eksporteres over hele verden, men herhjemme vælger mange mennesker i Nordirland lam som bæredygtigt og lok alt kød. For en traditionel lammeskank med rosmarinkartofler, prøv Darcy's (restauranten har også en vegansk menu for at behage ikke-kødspisere). SHU har på den anden side en moderne irsk menu, der inkluderer tørlagret lam med jordskokker. De moderne omgivelser er et vidunderligt sted at prøve det bedste af lokale Belfast-ingredienser og komplekse cocktails ved siden af.

Anbefalede: