10 fødevarer, du skal prøve i London

Indholdsfortegnelse:

10 fødevarer, du skal prøve i London
10 fødevarer, du skal prøve i London

Video: 10 fødevarer, du skal prøve i London

Video: 10 fødevarer, du skal prøve i London
Video: TOP 10 PERFUMES FOR FALL & AUTUMN 🍂 | Soki London 2024, Kan
Anonim

England har ikke altid haft det bedste ry for mad, men i disse dage er London et blomstrende kulinarisk knudepunkt med tonsvis af innovative restauranter og klassiske spisesteder. Mens byen er kendt for sin globale mad, er der adskillige typiske britiske retter, som enhver besøgende bør prøve. Nogle af disse kan virke lidt usædvanlige, som det pølseindpakkede skotske æg, mens andre bare er en anden version af en ret, du sandsynligvis allerede kender, som en baconrulle. Da London er en destination fyldt med pubber, er det nemt at finde de fleste af disse retter, mens du udforsker de forskellige kvarterer, især hvis du ikke er for kræsen med, hvor du prøver det. For dem med et madelskende hjerte er der dog nogle anbefalingsspisesteder, der er perfekte til at opleve alt fra klistret toffee-budding til pandehår og mos.

Beef Wellington

Luksusmåltid, Beef Wellington
Luksusmåltid, Beef Wellington

Beef Wellington er en klassisk ret, der for det meste findes i eksklusive restauranter eller gamle skoler rundt omkring i London. Den har en bøf overtrukket med pate og svampe, derefter pakket ind i butterdej og bagt, og den er ekstremt overbærende. Simpson's in the Strand, en restaurant, der har været åben siden 1828 og var et hyppigt spisested for Winston Churchill, er det ideelle sted at prøve denne rige hovedret. Kokken Gordon Ramsey forbindes også ofte med denne ret, og besøgende kan smagedet også i hans Heddon Street Kitchen.

Fish and Chips

Traditionel britisk Fish and Chips
Traditionel britisk Fish and Chips

Den bedste fish and chips i England findes sandsynligvis ikke i London. For det skal besøgende høre til kysten langs Nordsøen eller vove sig til Skotland. Men London serverer et par muligheder for den stegte hvide fisk og tyktskårne pommes frites. Tag til The Mayfair Chippy for fish and chips lavet med torsk eller kuller, eller smag test den veganske version, som er lavet med jackfruit og tofu.

Søndagssteg

Traditionelle britiske retter. Søndagssteg
Traditionelle britiske retter. Søndagssteg

A Sunday roast er en klassisk britisk ret, der typisk serveres til frokost om søndagen derhjemme eller på en pub. Retten består af et stykke stegt kød som oksekød eller lam, et udvalg af ristede grøntsager, en Yorkshire budding og sovs. Yorkshire Pudding er den bedste del, ligesom en opblæst popover. Næsten enhver pub vil have en søndagsstegt menu, men den bedste oksekødsversion findes på Hawksmoor Seven Dials, som serverer tallerkenen med knoglemarvssovs og en helstegt hvidløgsløg.

Baconrulle

Bacon Butty
Bacon Butty

Den britiske version af en sandwich involverer norm alt noget brød, en dyb dosis af krydderier og en skive kød. Den mest ikoniske er baconsandwichen, ofte kendt som en baconrulle eller "baconbutty". Det er en hvid rulle med stegt bacon, norm alt serveret med ketchup, brun sauce eller mayonnaise. Der er mange gode i London, men for noget mere usædvanligt tag til den indiske restaurant Dishroom, somhar en version lavet med naan og chili-pigget tomatmarmelade. Hvis du bare vil have klassikeren: Regency Cafe.

Fuld engelsk morgenmad

Engelsk morgenmad
Engelsk morgenmad

En komplet engelsk morgenmad omfatter flere specifikke komponenter: spejlæg, bacon, pølse, bagte bønner, tomat, svampe, toast og, selvfølgelig, sort budding. Den sidste er i det væsentlige blodpølse, som kan lyde groft, men faktisk er meget elsket og velsmagende. Ethvert godt morgenmadssted vil inkludere et komplet engelsk på menuen, og mange har også en vegetarisk version, norm alt lavet med halloumi-ost i stedet for kød. En af de mest berømte og klassiske gengivelser af retten kan findes i East London på E Pellicci, men rejsende vil måske undersøge sundere varianter som "Fresh Aussie" hos Granger & Co, som inkluderer røget laks og avocado.

Bangers and Mash

Nærbillede af bangers og mos serveret i tallerken
Nærbillede af bangers og mos serveret i tallerken

Det har måske et sjovt navn, men bangers and mash er bare en pølse med kartoffelmos. Pølserne er typisk store i størrelse og lavet af svinekød, lam eller oksekød, og tallerkenen er overhældt med sovs. Det er almindelig pubpris, som findes på menuen hos enhver lokalbefolkning, men nogle London-spisesteder har gjort retten mere eksklusiv. For virkelig at få essensen af dette udvalg gå til Mother Mash i Soho, som har adskillige pølsetyper at vælge imellem, inklusive den klassiske Cumberland. Der er også en vegansk pølse til dem, der ikke vil have den ægte vare.

Eton Mess

Eton rod dessert
Eton rod dessert

Denne lækre dessert varopkaldt efter den berømte drengeskole på Eton College, nær Windsor, og går tilbage til det 19. århundrede. Den er lavet af knust marang, flødeskum og jordbær og serveres norm alt om foråret eller sommeren. De traditionelle versioner optræder på dessertmenuer i hele London, men mange restauranter byder også på moderne bud på retten, nogle gange bytter isen ud med flødeskummet. Da det er en sæsonbestemt dessert, er det bedst at ringe til restauranter forude, hvis du har dit hjerte indstillet på at prøve det. Alligevel er Bob Bob Ricard i Soho norm alt et sikkert spil.

Scotch Egg

Village pub mad. En blå ret med et frisklavet skotsk æg skåret i to og en gryde sauce
Village pub mad. En blå ret med et frisklavet skotsk æg skåret i to og en gryde sauce

Et skotsk æg er en af Englands bedste kulinariske kreationer. Det involverer et hårdt eller blødkogt æg pakket ind i stødt pølse, overtrukket med brødkrummer og dybstegt. Den kan serveres varm eller kold, ofte med en dipsauce som sennep, og den er et dagligt syn på mange pubber. Det er ikke nødvendigvis et måltid i sig selv, og bør bestilles som en forret eller en bar snack. Nogle af de bedste kan findes på Scotchtails, en bod i Borough Market med forskellige versioner, herunder vegetariske muligheder med sukkerroer og sød kartoffel. Det "traditionelle Lincolnshire" skotske æg er den anbefalede bestilling ved boden for alle, der aldrig har prøvet et før.

Sticky Toffee Pudding

Sticky toffee budding serveret med is
Sticky toffee budding serveret med is

Som dem, der har set The Great British Bake Off, ved, består en klæbrig toffee-budding af en svampekage kvælet i toffeesauce og serveretsammen med vaniljeis eller cremecreme. Den er lavet med dadler og sort sirup, som står for noget af rigdommen, og kagen i sig selv er ikke så sød (sovsen er der, hvor den sukkerholdige komponent kommer ind). Det betragtes som noget retro, men mange pubber og britiske restauranter rundt om i London har det regelmæssigt på deres dessertmenuer. Prøv den på The Abington i Kensington for at få noget klassisk, eller eksperimenter med den klæbrige toffee issandwich på Chin Chin.

Afternoon Tea

Eftermiddagste for to
Eftermiddagste for to

Afternoon tea er teknisk set ikke en mad, men mere en oplevelse. Det involverer selvfølgelig te, men også scones med clotted cream og marmelade, fingersandwich og tekager, som ofte præsenteres på et tallerkenfad. De fleste London-hoteller serverer en version af eftermiddagste, nogle endda med temate baseret på film eller kunstnere. Det absolut bedste er i Fortnum & Mason, et eksklusivt stormagasin kendt for sine mærketeer. Teen serveres ovenpå i en meget fancy spisestue, og du bør komme ekstremt sulten (og være parat til at samle eventuelle ekstra kager eller sandwiches, da det er ubegrænset). Et mere budgetvenligt tilbud dukker op i restauranten på Ham Yard Hotel, en smart og finurlig ejendom, der giver gæsterne mulighed for at hengive sig til mere afslappede omgivelser.

Anbefalede: