Traditionelt køkken og drikkevarer i Panama

Indholdsfortegnelse:

Traditionelt køkken og drikkevarer i Panama
Traditionelt køkken og drikkevarer i Panama

Video: Traditionelt køkken og drikkevarer i Panama

Video: Traditionelt køkken og drikkevarer i Panama
Video: Peruvianske køkken. Hvad spiser lokalbefolkningen i Peru? 2024, Kan
Anonim
Tres leches kage
Tres leches kage

Når du rejser til Panama for første gang, er du sikkert nysgerrig efter, hvad pananianerne spiser og drikker. På grund af Panamas mangfoldige spanske, amerikanske, afro-caribiske og indfødte påvirkninger spænder det panamanske køkken fra internation alt kendte til lokale eksotiske fødevarer. Du finder regional variation i Panama. Mens du er på kysten, vil du finde retter lavet med lokal fisk og skaldyr, kokosnødder og tropiske frugter. I de indre områder kan du forvente mere oksekød, svinekød og kylling og rodfrugter serveret med saucer, der er typiske for latinamerikansk mad.

Morgenmad i Panama

Panama-morgenmad indeholder ofte friturestegte majstortillas fyldt med æg og andre lækre komponenter, inklusive stegt kød. Hvis dit hjerte ikke kan klare det, så fortvivl ikke - frisk frugt, æg og toast er nemme at finde over hele landet. Der tilbydes også amerikansk morgenmad i de fleste restauranter. Og selvfølgelig er en kop panamansk kaffe et must.

Hovedretter

Et typisk Panama-måltid omfatter norm alt kød, kokos, ris og bønner, ledsaget af lokale frugter og grøntsager som yucca, squash og pisang. Du vil norm alt ikke se meget i vejen for salatgrønt. Som med Costa Ricas køkken kaldes denne tallerken ofte en casado (en "gift"). På den anden side madenaf Panamas øer og vidstrakte kyster er levende med frisk fisk og skaldyr og tropiske pynt, såsom mango og kokosnød.

Andre hovedretter omfatter:

  • Sancocho: En panamansk gryderet, pakket med kød (norm alt kylling) og et udvalg af grøntsager.
  • Empanadas: Velsmagende majs- eller melkager fyldt med kød, kartofler og/eller ost. Nogle gange serveres de med hjemmelavet tomatsauce.
  • Carimanola: Dette er en stegt yucca-rulle fyldt med kød og kogte æg.
  • Tamales: kogte lommer af majsdej, fyldt med kød og serveret i bananblade. Selvom du prøvede disse i nogle af de andre lande i regionen, så spørg efter dem igen i Panama. Hvert land har sine egne opskrifter og madtraditioner.
Spisning i Panama
Spisning i Panama

Snacks og tilbehør

Interessante tilbehør supplerer fisk og kød. Lok alt tilgængelige traditionelle fødevarer som yucca og sød plantain bruges.

  • Yuca frita: Fried yuca-rod ledsager mange Panama-måltider og serverer (og smager) som tropiske pommes frites.
  • Plantains: I Panama kommer plantains på tre måder. Patacones er s altstegte grønne plantains skåret på tværs; Maduros er modne stegte plantains (lidt sødere) og Tajadas er bagte plantains skåret på langs og drysset med kanel. De er alle lækre.
  • Gallo pinto: Dette er grundlæggende ris og bønner, der ofte blandes med svinekød (i modsætning til Costa Rica gallo pinto).
  • Ceviche: Dette er hakketrå fisk, rejer eller konkylie blandet med løg, tomater og koriander og marineret i limesaft. Den serveres med friske tortillachips og er populær i alle kystregioner.

Desserter

Tres Leches-kage (Pasel de Tres Leches) er populær i mange lande. Det er en kage gennemblødt i tre slags mælk, inklusive inddampet mælk, sødet kondenseret mælk og fløde. Raspados er panamanske snekogler, toppet med søde sirupper og kondenseret mælk. Nogle gange kan du endda bede om at få noget frugt ovenpå.

Drikkevarer

Panama ølmærker er Panama Cerveza, Balboa, Atlas og Soberana. Balboa-øl er en mørkere stout-lignende Panama-øl, mens de andre er lettere bryg. Øl i Panama er så billigt som $0,81 US i supermarkedet, og mellem en og to dollars på restauranter. Importeret øl er dyrere. Hvis øl ikke er stærkt nok til dig, så prøv noget Panama seco. Dette er en fermenteret sukkerrørssprit. Du kan blande det med mælk for at mindske biddet.

Where to Dine

Panama er ikke det billigste land i Mellemamerika. Sammen med Costa Rica plejer det at være det dyreste. Det skyldes, at alle omkostninger er i amerikanske dollars (Panamas nationale valuta), så ingen beregninger er nødvendige for at bestemme prisen på dit Panama-måltid. Men alligevel er det stadig ikke så dyrt som destinationer i Europa og er samlet set 25 procent billigere end i USA. Hvis du ønsker at spare penge, kan du prøve den mest autentiske mad i Panama ved en fonda eller vejkanten stall.

Anbefalede: