Tysklands eventyrslot Neuschwanstein

Indholdsfortegnelse:

Tysklands eventyrslot Neuschwanstein
Tysklands eventyrslot Neuschwanstein

Video: Tysklands eventyrslot Neuschwanstein

Video: Tysklands eventyrslot Neuschwanstein
Video: Neuschwanstein Castle - Germany’s most magic 2024, Kan
Anonim
Neuschwanstein slot i Bayern
Neuschwanstein slot i Bayern

Neuschwanstein, beliggende i de bayerske alper over byen nær Füssen, er det mest berømte tyske slot og en af de største seværdigheder og attraktioner i Tyskland.

Men sammenlignet med andre slotte i landet er Neuschwanstein hverken gammel eller nogensinde bygget til forsvar. Ludwig II af Bayern byggede dette eventyrslot i 1869 for ren fornøjelse. Ludwig, der angiveligt var gal og drænede de offentlige pengekasser for sit kæledyrsprojekt, nød aldrig sit drømmeslot - før Neuschwanstein var helt færdig druknede han på mystisk vis i en nærliggende sø. Om dette var en ulykke, selvmord eller en bevidst handling fra en af hans undersåtter vil måske aldrig vides.

Designdetaljer

Ludwig II byggede det som et fantastisk sommerferiested med hjælp fra en scenedesigner. Han beundrede Richard Wagner, og Neuschwanstein er en hyldest til den tyske komponist. Mange scener af Wagners operaer er afbildet i slottets indre. Faktisk deler Neuschwanstein samme navn som slottet i Wagners opera Lohengrin.

Og på trods af slottets middelalderlige udseende byggede Ludwig i datidens moderne teknologier, såsom skylletoiletter, rindende varmt og koldt vand og opvarmning. Men det, der virkelig satte folks fantasi i brand, er de elegante spir, der rager op fraspektakulære omgivelser og den dekadente indretning. Neuschwanstein var W alt Disneys inspiration til Torneroseslottet i Disneyland, og dets image er kommet til at symbolisere det typiske slot.

Rundture fører skarer af besøgende gennem kongens lejligheder og hytter på tredje og fjerde etage. Anden sal blev aldrig færdig og huser en butik, et cafeteria og et multimedierum.

Besøgsoplysninger

  • Adresse: Alpseestrasse 12, 87645 Hohenschwangau, 117 km sydvest for München
  • Websted: www.neuschwanstein.de

Transport

  • Med bil: Tag Autobahn A7 mod Ulm-Füssen-Kempten; når Autobahn slutter, skal du blot følge skiltene til Füssen. Fra Füssen, kør B17 i retning mod Schwangau, og fortsæt derefter til Hohenschwangau.
  • Med tog: Tag toget til Füssen, og hop derefter på bussen Nr. RVA/OVG 78 i retning mod Schwangau. Stå af ved stoppestedet Hohenschwangau/Alpseestraße og gå op ad bakken til slottet.
  • Mod et gebyr er en hestevogn tilgængelig for at undgå stigningen.

Tours

  • Du kan kun besøge slottets overdådige interiør som en del af en guidet tur. Rundvisninger varer cirka 30 minutter.
  • Tyske og engelske ture er tilgængelige. For besøgende, der taler et andet sprog, er der en lydrundvisning tilgængelig på japansk, fransk, spansk, italiensk, tjekkisk, slovensk, russisk, polsk, kinesisk (mandarin), portugisisk, ungarsk, græsk, hollandsk, koreansk, thailandsk og arabisk.
  • Rundture for kørestole er tilgængelige.

Entré/billetter

  • Entrébilletter til Neuschwanstein Slot kan kun købes i billetcentret i landsbyen Hohenschwangau under slottet.
  • Kombinationsbilletter til alle kong Ludwig II's paladser (Neuschwanstein, Linderhof og Herrenchiemsee) er tilgængelige. De er gyldige i seks måneder, og du kan besøge hvert af paladserne én gang.

Nyttige tips

  • Ingen fotografering eller filmning er tilladt inde i slottet.
  • For de bedste panoramabilleder, tag en tur op til den nyligt restaurerede Marienbrücke, som krydser et spektakulært vandfald (Pollät Gorge) og giver dig en betagende udsigt over Neuschwanstein og sletterne bagved. Bemærk, at denne gåtur kan være lukket i isglatte forhold.
  • Neuschwanstein er en meget populær attraktion, der er mest overfyldt om sommeren (omkring 6.000 besøgende om dagen eller mere end 1,4 millioner mennesker årligt). Det bedste tidspunkt at besøge er forår eller efterår midt på ugen.
  • Denne popularitet betyder også, at adgangsbilletter kan blive udsolgt. For at sikre entré skal du reservere billetter på forhånd.
  • Store rygsække, klapvogne og andre omfangsrige genstande må ikke tages med ind i paladset.
  • Kombiner Neuschwanstein med et besøg på slottet Hohenschwangau, hvor Ludwig tilbragte det meste af sit liv. Det er mindre kendt, men ikke mindre spektakulært.
  • Neuschwanstein er højdepunktet på den naturskønne køretur Romantic Road.

Anbefalede: