6 retter, du skal spise på Mississippi Gulf Coast

Indholdsfortegnelse:

6 retter, du skal spise på Mississippi Gulf Coast
6 retter, du skal spise på Mississippi Gulf Coast

Video: 6 retter, du skal spise på Mississippi Gulf Coast

Video: 6 retter, du skal spise på Mississippi Gulf Coast
Video: On the traces of an Ancient Civilization? 🗿 What if we have been mistaken on our past? 2024, Kan
Anonim
Cajun Style Kylling og Pølse Jambalaya i en støbejernsgryde med varm sauce og majsbrød
Cajun Style Kylling og Pølse Jambalaya i en støbejernsgryde med varm sauce og majsbrød

Spisning er en af de største fornøjelser under et besøg på Mississippi Gulf Coast. Indflydelsen af fransk, cajun og kreolsk madlavning ligner på nogle måder nabolandet New Orleans, men Mississippians tilbyder deres egne tilpasninger, som ikke bør gå glip af. Her er hvad du skal spise ved dit næste besøg.

Rejer eller languster Étouffée

Languster etouffee
Languster etouffee

Hvis du ikke vil gnaske dine rejer, når de falder fra indersiden af en Po'boy-sandwich, er det måske mere din stil at nyde en Étouffée. Denne ret (udtales Ay-too-Fay) byder på store Golfrejer eller languster tilberedt i en rig, krydret løg- og roux-baseret sauce.

Denne Cajun-gryderet-skabelse kan findes fra Florida til East Texas, og selvom rejer er den almindelige skaldyrsingrediens, serveres den ofte med den fangst, der er mest rigelig på en given dag. En stor portion hvide ris medfølger, men kan bestilles som tilbehør til dem, der ikke vil blande risene og de øvrige ingredienser.

I Biloxi, Mississippi, serverer Mary Mahoney's Old French House nogle af sine udvalgte fiskeretter med en topping af Crawfish Étouffée.

Po'boy-sandwicher

Rejer Po-boyfra Parkway Bakery i New Orleans
Rejer Po-boyfra Parkway Bakery i New Orleans

Idéen bag en po'boy-sandwich er at samle en baguette (franskbrød) med en stor portion af hvad der er rigeligt. Så du kan måske se kalkun og dressing po'boys omkring Thanksgiving Day, languster po'boys eller måske den lokale favorit, reje po'boy.

Legenden siger, at de originale portioner i New Orleans gik til arbejdsløse arbejdere under den store depression. Tiggere kunne ikke være vælgere.

Mississippi-versionen er også værd at prøve, især hvis den er fyldt med rejer, som er statens mest rigelige fiske- og skaldyrsprodukt.

Som du måske har gættet, er dette ikke et måltid, du vil spise med en god og ordentlig tilgang. Po'boys er sjuskede, og du bliver nok nødt til at trække nogle af rejerne ud af baguetten før den første bid. Nogle gange er en po'boy klædt på med salat, løg og mayonnaise. Gul sennep og varm sauce er almindeligvis i armslængde på steder, hvor sandwichen serveres.

I Gulfport, Louisiana, serverer Blow Fly Inn Restaurant seks slags po'boys. Diners, Drive-ins & Dives og Emeril Live har begge introduceret restauranten til deres respektive tv-publikum.

Stegte grønne tomater

En tallerken fyldt med lækre stegte grønne tomater
En tallerken fyldt med lækre stegte grønne tomater

Det kræver ikke megen fantasi at friturestege en paneret tomatskive. Nogle steder er det omtrent alt, du finder på din tallerken.

Men Mississippianerne har været kendt for at hæve denne enkle ret til en kulinarisk kunstform.

Start med en tynd tomatskive, og tilføj en smule af dinfavorit skaldyr, måske noget krabbekød eller rejer. Hæld derefter noget ravigotesauce på (en fransk kreation med en grøntsags- eller kødbouillon og dijonsennep).

Stadig skeptisk over for stegte grønne tomater? Del en ordre eller to. Advarsel: Nogle mennesker bliver ret nemt hooked efter at have startet med "OK, jeg prøver det."

Vil du prøve? Atchafalaya Restaurant i New Orleans, Louisiana, serverer disse sprøde overtrukne tomater med krabbekød og krydret rémoulade som forret.

Crawfish Monica

Languster er populære på Gulf Coast
Languster er populære på Gulf Coast

Når du vandrer langs kysten, vil du blive inviteret til at prøve languster i et væld af varianter. En favorit langs Mississippi-kysten er Crawfish Monica, som kombinerer cremet pasta med languster og en Cajun-krydret sauce.

The Harbour View Cafe i Long Beach, Mississippi, har Crawfish Monica på sin frokost-/aftensmenu. Orkanen Katrina udslettede denne restaurant, men The Harbour View blev genopbygget længere inde i landet og genåbnede et år senere.

Jambalaya

Jambalaya, New Orleans, Louisiana
Jambalaya, New Orleans, Louisiana

Jambalaya har sin oprindelse langs Frankrigs og Spaniens kyster og serveres langs Golfen i både Cajun- og Creole-varianter. Selvom der er subtile forskelle, inkluderer mange opskrifter den såkaldte "treenighed" af selleri, løg og peberfrugt.

I Mississippi og Louisiana tilberedes mange portioner dog uden grøntsager. Det er muligt at spise på en anden restaurant hver nat under dit ophold, bestille jambalaya og nyde en særskilt opskrift påhvert møde.

Felix's Restaurant & Oyster Bar i Gulfport serverer en version, der inkluderer rejer, italiensk pølse, røget pølse og kylling.

Mississippi Mud Pie

Mississippi muddertærte på en tallerken med en gaffel
Mississippi muddertærte på en tallerken med en gaffel

Måske er det den fristende allitteration mellem Mississippi og mudder, der har frembragt dette navn. Forsøg ikke at få meget mening ud af det.

Der er tæt bevogtede muddertærteopskrifter fra Pascagoula til East St. Louis, men de fleste af dem minder lidt om en chokoladebrownie med pekannødder, toppet med chokoladeglasur og smeltede skumfiduser. Tricket er at servere tærten, mens den stadig er varm med en generøs kugle vaniljeis som topper.

Skorstenene i Gulfport vil sætte denne lækre godbid foran dig.

Anbefalede: