Billig Street Food og Snacks i Prag

Indholdsfortegnelse:

Billig Street Food og Snacks i Prag
Billig Street Food og Snacks i Prag

Video: Billig Street Food og Snacks i Prag

Video: Billig Street Food og Snacks i Prag
Video: Street Food Seen in the Markets of Prague, Czech Republic 2024, Kan
Anonim
Turister på den gamle rådhusplads, Prag
Turister på den gamle rådhusplads, Prag

Hvis du tager på den hvirvelvindende rundtur i Prag, vil du måske gerne spise på flugt i stedet for at sidde ned til et måltid på en restaurant, hvilket på europæisk vis typisk vil tage en time eller to af din tid.

Gademad i Prag appellerer måske ikke til alle, men den er tilgængelig, hvis du har brug for en hurtig snack, før du tager afsted til Prag Slot eller udforsker den gamle bydel. Prøv disse muligheder for gademad, hvis du har travlt eller har et budget. Og du kan finde dig selv hooked og ønsker at genskabe disse gaderetter, når du vender hjem.

Trdelnik rullede kager

Trdelnik - sødt wienerbrød grillet over flammer i Prag
Trdelnik - sødt wienerbrød grillet over flammer i Prag

Disse luftige, varme, sukkerdryssede kager bages foran dine øjne og sælges friske over hele Prag. Se efter skiltet, der viser et trdelnik-kager - du finder dem i den gamle bydel, Mala Strana og andre steder i Prag. Denne street food er perfekt, hvis du har en sød tand.

Bagerne er ikke unikke for Tjekkiet. Det tidligere østrig-ungarske imperium var hjemsted for mange moderne centraleuropæiske lande, herunder Tjekkiet og Slovakiet, og opskrifterne på trdelnik-kager blev overført fra familie til familie og by til by.

gløgg

Gløgg
Gløgg

Gløgg er en favorit drik i koldt vejr. Norm alt lavet af rødvin, bruges mulling krydderier til at uddybe smagen af vinen og sukker eller honning søder drikken. Du kan bestille gløgg på restauranter og barer, men i koldt vejr vil du kunne købe et krus gløgg hos leverandører. Restauranterne på Old Town Square opsætter nogle gange gløggstande for at tiltrække rystende gæster.

Det er kutyme for turister at nippe til og nyde gløgg på Prags julemarked, mens de leder efter souvenirs og gaver. Du vil måske starte en ny ferietradition og servere gløgg derhjemme. En måde at gøre det på er med æblecider, rødvin (som Cabernet), honning, kanelstænger, citrusskal, juice, nelliker og stjerneanis.

pølser

Pølser og surkål fra Prag
Pølser og surkål fra Prag

Pølsevogne på Wenzelspladsen gør en konstant forretning med at fodre dem, der er på farten, hele dagen. Sider inkluderer en hunk brunt brød og surkål. Varme, mættende og nemme at tage med dig, pølser, med en klat krydret sennep, er en yndet gademad i Prag. Du kan finde en række forskellige pølser. De tyske hvide pølser og polske røde pølser er de mest almindelige. Sæt din pølse sammen med et plastikglas fyldt med premium tjekkisk øl.

Interessant nok er St. Wenceslas også kendt som pølsekongen og betragtes som skytshelgen for klobása-pølsen.

Fried Cheese Sandwich

Stegt ostesandwich
Stegt ostesandwich

De stegte ostesandwicher (smažený sýr) tilgængelige fra Wenzelspladsensælgere ligner en stegt kylling eller fiskebrød. De tykke skiver ost paneres, steges og toppes med mayo (eller tatarsauce), før de lægges i en tyk bolle.

Når du kommer hjem, kan du længes efter denne ret. Du laver den ved at uddybe en firkant ost som Edam eller Gouda i mel, dyppe den derefter i æg og derefter i rasp og så i mel igen. Steg osten på en lav pande med varm olie i to til tre minutter på hver side.

Anbefalede: