Hvordan Michelin-stjerner tildeles restauranter

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Michelin-stjerner tildeles restauranter
Hvordan Michelin-stjerner tildeles restauranter

Video: Hvordan Michelin-stjerner tildeles restauranter

Video: Hvordan Michelin-stjerner tildeles restauranter
Video: 2 Michelin stjerner til Wassim i Aarhus 2024, April
Anonim
Betydningen af Michelin-stjernevurderinger
Betydningen af Michelin-stjernevurderinger

I denne artikel

Udtrykket "Michelin-stjerne" er et kendetegn for god madkvalitet med restauranter over hele verden, der stolt promoverer deres Michelin-stjernestatus. Berømthedskokken Gordon Ramsay græd efter sigende, da Michelin-guiden fjernede stjernerne fra hans New York-restaurant og kaldte maden "uregelmæssig". Ramsay forklarede, at det at miste stjernerne var som "at miste en kæreste."

Interessant nok er denne prestigefyldte restaurantvurdering fra et dækfirma. Den samme Michelin, der sælger dæk, uddeler også restaurantvurderinger, og meget eftertragtede dem, der.

Michelins anonyme anmeldere

Michelin har faktisk en lang historie med at anmelde restauranter. I 1900 lancerede Michelin-dækfirmaet sin første guidebog for at opmuntre til roadtrip i Frankrig. I 1926 blev de første rejseguider udgivet af Michelin, som tildelte enkeltstjerner for fine restauranter.

I dag er Michelin helt afhængig af sit fuldtidsansatte af anonyme restaurantanmeldere. De anonyme anmeldere er generelt meget passionerede omkring mad, har et godt øje for detaljer og har en god smagshukommelse til at genkalde og sammenligne typer af fødevarer. En anmelder har sagt, at de skal være en "kamæleon", der kan passe sammen med alle deresomgivelser, for at fremstå som om de er en almindelig forbruger.

Hver gang en anmelder går på restaurant, skriver de et grundigt memorandum om deres oplevelse, og derefter samles alle anmelderne for at diskutere og beslutte, hvilke restauranter der skal tildeles stjernerne.

På denne måde er Michelin-stjernerne meget anderledes end Zagat og Yelp, som er afhængige af forbrugerfeedback via internettet. Zagat stemmer overens med restauranter anonymt baseret på undersøgte anmeldelser af spisende gæster og forbrugere, mens Yelp opgør stjerner baseret på brugeranmeldelser leveret online. Fordi anmeldelserne ikke er screenet, udsætter denne proces virksomheder som Yelp for en række retssager. Michelin bruger ingen forbrugeranmeldelser til at træffe sine restaurantbeslutninger.

Michelin Stars Defined

Michelin tildeler 0 til 3 stjerner på baggrund af de anonyme anmeldelser. Anmelderne koncentrerer sig om kvaliteten, beherskelsen af teknikken, kokkens personlighed, værdien af maden og konsistensen, når de laver anmeldelser. De ser ikke på indretningen, borddækningen eller servicekvaliteten ved tildeling af stjerner, selvom guiden viser gafler og skeer, som beskriver, hvor fancy eller afslappet en restaurant kan være.

Hvis du er interesseret i at se på et anmelderfirma, der ser på stemning og indretning, så prøv Forbes anmeldelser, som ser på over 900 kriterier, såsom om restauranten tilbyder solide eller hule isterninger, friskpresset eller på dåse appelsinjuice og parkeringsservice eller selvparkering.

Michelin derimod fokuserer udelukkende på maden. Anmelderne tildelerstjerner som følger:

  • One Star: Et godt sted at stoppe på din rejse, hvilket indikerer en meget god restaurant i sin kategori, der tilbyder køkken tilberedt til en konsekvent høj standard.
  • To stjerner: En restaurant, der er en omvej værd, der indikerer fremragende køkken og dygtigt og omhyggeligt udformet retter af enestående kvalitet
  • Three Stars: En restaurant, der er en særlig rejse værd, der indikerer exceptionelt køkken, hvor spisende gæster spiser ekstremt godt, ofte fremragende. Særprægede retter er præcist udført ved hjælp af superlative ingredienser.

Michelin tildeler også en "bib gourmand" for kvalitetsmad til en rimelig pris. De skal tilbyde menupunkter til en pris under et maksimum, der er bestemt af lokale økonomiske standarder.

Restauranter begærer disse stjerner, fordi langt de fleste restauranter slet ikke modtager stjerner. For eksempel omfatter Michelin-guiden til Chicago 2014 næsten 400 restauranter. Kun én restaurant fik tre stjerner, fire restauranter fik to stjerner, og 20 restauranter fik én stjerne.

Hvor kan du finde Michelin-guider

I USA kan du kun finde Michelin-guider i:

New York City

  • I 2018 fik 72 restauranter i New York en Michelin-stjerneklassificering.
  • I 2017 modtog 77 restauranter i New York en Michelin-stjernebedømmelse.
  • I 2016 modtog 76 restauranter i New York en Michelin-stjerneklassificering.
  • I 2015 fik 73 restauranter i New York en Michelin-stjerneklassificering.
  • I 2014 modtog 67 restauranter i New York en Michelin-stjernebedømmelse.

Chicago

  • I 2018 fik 25 restauranter i Chicago en Michelin-stjerneklassificering.
  • I 2017 modtog 26 restauranter i Chicago en Michelin-stjerneklassificering.
  • I 2016 fik 22 restauranter i Chicago en Michelin-stjerneklassificering.
  • I 2015 fik 24 restauranter i Chicago en Michelin-stjerneklassificering.
  • I 2014 fik 25 restauranter i Chicago en Michelin-stjerneklassificering.

San Francisco

  • I 2018 fik 55 restauranter i San Francisco en Michelin-stjerneklassificering.
  • I 2017 modtog 54 restauranter i San Francisco en Michelin-stjernebedømmelse.
  • I 2016 fik 50 restauranter i San Francisco en Michelin-stjerneklassificering.
  • I 2015 fik 40 restauranter i San Francisco en Michelin-stjerneklassificering.
  • I 2014 fik 38 restauranter i San Francisco en Michelin-stjerneklassificering.

Washington. D. C

  • I 2018 modtog 14 restauranter i Washington, D. C. en Michelin-stjernebedømmelse.
  • I 2017 modtog 12 restauranter i Washington, D. C. en Michelin-stjerneklassificering.
  • I 2016 annoncerede Michelin-guiden, at den ville udgive sin første guide nogensinde til Washington D. C.

I 2012 sagde virksomheden, at de overvejede at udvide til andre steder, herunder Washington, D. C. og Atlanta, men dette indtog i Washington, D. C. satte distriktet på kortet som en kulinarisk destination. Michael Ellis, direktør for Michelin-guiderne forklarede: "Washington er en af de store kosmopolitiske byer i verden med en unik og historie, der blandt så mange andre inkludererting, en rig kulinarisk tradition, der fortsætter med at udvikle sig i spændende nye retninger."

Michelin-guidekritik

Mange har kritiseret guiderne for at være partiske over for fransk køkken, stil og teknik, eller mod en snobbet, formel spisestil snarere end en afslappet atmosfære.

Når det er sagt, tildelte Michelin-guiden i 2016 en én-stjernet vurdering til to singaporeanske madboder, hvor besøgende kan stå i kø for at få et billigt og lækkert måltid til omkring 2,00 USD.

Ellis forklarede, at disse kræmmerboder modtager stjernen, "betyder, at disse kræmmere har formået at slå bolden ud af parken… Med hensyn til kvaliteten af ingredienserne, med hensyn til smagen, mht. madlavningsteknikker, i form af bare de generelle følelser, som de er i stand til at putte i deres retter. Og det er noget, som jeg synes er virkelig unikt for Singapore."

Anbefalede: