Tre Michelin-stjernerestauranter i Spanien

Indholdsfortegnelse:

Tre Michelin-stjernerestauranter i Spanien
Tre Michelin-stjernerestauranter i Spanien

Video: Tre Michelin-stjernerestauranter i Spanien

Video: Tre Michelin-stjernerestauranter i Spanien
Video: Звезды получают именно заведения, а не повара. Но шеф, получивший звезду для ресторана - мишлен шеф! 2024, Kan
Anonim
Folk spiser tapas på udendørs restaurant, nærbillede af hænder, udsigt over hovedet
Folk spiser tapas på udendørs restaurant, nærbillede af hænder, udsigt over hovedet

Når folk taler om Michelin-stjernerestauranter i Spanien, henviser de generelt til trestjernede spisesteder, herunder tre i den baskiske by San Sebastian. Michelin uddeler stjerner til mange restauranter verden over hvert år, men det er de tre-stjernede steder, der fanger fantasien. Fra efteråret 2017 har Spanien syv trestjernede Michelin-restauranter. Læs videre for at lære om hver enkelt, herunder oplysninger om deres placeringer, tilbud og filosofier.

El Celler de Can Roca

El Celler de Can Roca ligger nær Barcelona og er et værk af tre brødre: Josep, Jordi og Joan Roca. Restauranten byder på tre menuer med enten tre, fem eller ni retter og en spektakulær vinkælder. Brødrenes passion for madlavning blev oprindeligt tændt i Can Roca, den virksomhed, som deres forældre administrerer i Taialà, et kvarter, der ligger i udkanten af Girona. Og det viser: El Celler de Can Roca er konsekvent opført blandt verdens 50 bedste restauranter og blev to gange rangeret som nummer et i verden.

Akelarre

En af tre tre-stjernede restauranter i San Sebastian, Akelarre har to faste menuer og en a la carte. Dens retter omfatter stegt hummer og æg og kaviar med blomkålspuré. Restauranten har udsigt over den panoramiske Biscayabugt og ledes af køkkenchefen Pedro Subijana, som har guidet spisestedet med flid og kunst, siden han begyndte at arbejde på Akelarre i 1975.

Arzak

Juan Ramon Arzak, hvis restaurant ligger lige uden for San Sabastian, blev født ind i en restaurant-ejer familie. Han startede med at stege kød over trækul, før han udviklede sin egen stil inden for det baskiske køkken med hjælp fra lige så berømte Maite Espina.

Martin Berasategui

Martin Berasateguis retter omfatter mullet spiselige krystaller stenfisk med safran, flydende sort oliven bonbon og stegt due med marv, kartofler og rucola salat. Dette er den tredje San Sebastian-restaurant på denne liste. Den baskiske by San Sebastian har faktisk flere Michelin-stjerne restauranter pr. indbygger end nogen anden by i verden.

Carme Ruscalleda's Sant Pau

Denne catalanske restaurant inkluderer en "mikromenu" med tapas samt hovedmenuen med en frysetørret pølse- og skinkemad. Ledende kok Carme Ruscalleda siger, at hun og hendes personale baserer deres retter på del cap al plats filosofi - "fra hoved til tallerken" - inspireret af "produkterne, havet og kulturen" i Maresme, en malerisk region langs den catalanske kyst.

Azurmendi

En anden baskisk trestjernet restaurant, Azurmendi, ligger tæt på Bilbao. Siden åbningen i 2005 har restauranten fokuseret på bæredygtighed og blev i 2014 anerkendt som den mest bæredygtige restaurant i verden af 50 bedste restauranter. Faktisk bemærker webstedet:

"Ikke kun er restauranten lavet af miljøvenlige materialer, den genbruger også sit eget affald, høster nedbør og afkøler sig selv ved hjælp af geotermisk energi.">

Quique Dacosta

Denia, en badeby i det østlige Spanien, forbindes norm alt ikke med mad af Michelin-kvalitet, men den navngivne ejer/kok af denne restaurant fik sin tredje stjerne i 2012. "Vi ønsker nu at legemliggøre og dykke konstant ned i tabte ingredienser og glemte smagsvarianter," siger Quique Dacosta, der anses for at være en af lederne af avantgardekøkkenet i Spanien.

Anbefalede: