Sådan spiser man på en Indonesisk Padang-restaurant

Indholdsfortegnelse:

Sådan spiser man på en Indonesisk Padang-restaurant
Sådan spiser man på en Indonesisk Padang-restaurant

Video: Sådan spiser man på en Indonesisk Padang-restaurant

Video: Sådan spiser man på en Indonesisk Padang-restaurant
Video: Our First Nasi Padang in Indonesia 🇮🇩 Life Changing! 2024, Kan
Anonim
Padang restaurant i Flores Island, Indonesien
Padang restaurant i Flores Island, Indonesien

Det er en regional besættelse, at spise godt og billigt. Padang-restauranter (nasi padang) er Indonesiens svar på opfordringen til lækker, men billig risbaseret chow, der konkurrerer med Malaysias nasi kandar og Singapores hawker-køkken.

Opfundet og importeret af Minangkabau-migranter fra Vestsumatra, masakan Padang (Padang-køkken, opkaldt efter hovedstaden på Vestsumatra) kan nu findes over hele regionen - foodies fra den indonesiske hovedstad Jakarta til Singapores Kampong Glam-kø på lokale nasi padang at hugge på al ris og karry, de kan mave.

Nasi Padangs små tallerkener

Charmen ved Padang-køkkenet ligger ikke kun i dets udvalg af retter, men også i dets serveringsstil, kaldet hidang. Padang-mad serveres generelt som et stort antal små fade med forskellige typer retter. Diners opkræves kun for de fade, der er blevet spist fra; uberørte fade tages væk og serveres til andre gæster.

Selvfølgelig vil ikke alle synes, at dette er en hygiejnisk måde at servere mad på (din ret kan have besøgt en række andre borde, før den rammer dit), men maden tilberedes frisk hver dag, og det enorme udvalg af retter på en typisk Padang-restaurant kan bare vinde dig.

Padang mad på Sari Bundo, Jakarta
Padang mad på Sari Bundo, Jakarta

Hvad skal man spise på en Padang-restaurant

Du kender en Padang-restaurant ved skålene med mad, der er stablet op i butiksvinduet. Disse retter er enten valgt fra vinduet eller valgt fra en menu, eller blot bragt af en tjener til dit bord uden at spørge. Maden serveres altid med en generøs portion ris.

Og variationen er overvældende, hvis du synes, det er at leve stort at have to hovedretter. Hvis du sidder med en gruppe venner, kan du blive serveret op mod et dusin retter, og de bliver ved med at komme, så længe du bliver ved med at spise.

  • Ris. Når alt kommer til alt, da dette er Asien, serveres retterne alle sammen med ris. Karryretter og sambal blandes ofte med risene, inden de spises.
  • Curry. Præfikset gulai føjes til alt, der serveres i en kokosnøddekarrysauce. Minangkabau-køkkenet serverer kød og indmad kvælet i karry, og saucen er beregnet til at blive blandet med risene. Nogle velsmagende eksempler omfatter karryæg (gulai talua eller gulai telur), karryrød snapperhoved (gulai kepala ikan kakap merah), karrykolever (gulai ati) og karrykohjerne (gulai otak).
  • Kylling. Minangkabau serverer kylling (ayam) på flere måder, fra grillet (ayam bakar) til stegt (ayam goreng) til Padang-stil (ayam pop - stuvet, derefter meget kort stegt). En sambal eller chilisauce serveres ofte sammen med hver kyllingeret.
  • Oksekød er et vigtigt grundlag for Minangkabau-køkkenet, bedst kendetegnet ved rendang: en ret med oksekødsstykker stuvet i chili og kokosnødmælk, holdes på bålet, indtil væsken er helt fordampet. Oksekød serveres også som dendeng, en type beef jerky. Suckers for straf kan lide dendeng Balado, eller dendeng serveret i Minangkabau chilisauce. En solid oksekødssuppe (soto padang) kan også bestilles som en a la carte-vare i mange Padang-restauranter; dette er et yndet morgenmadsprodukt for lokalbefolkningen. Hvis du vil have oksekød serveret på en pind, skal du bare bede om en sate Padang eller grillet oksekød kvælet i karry.
  • Sambal. Minangkabau-køkkenet er krydret, med chilisauce eller sambal, der altid er til stede i en Padang-madpålæg. Sambal balado stammer fra Minangkabau mad, en type chilisauce pyntet med store grønne chilier. Typiske sambal-retter i en Padang-restaurant omfatter dendeng balado (beef jerky i sambal balado) og udang balado (rejer i sambal balado). Find ud af mere om dette rygende varme krydderi her: Hvad er Sambal?

Andre godbidder afbalancerer smøringen, såsom krupuk (fristegte kiks), tempe (fermenteret sojabønnekage, ofte serveret i en sambalsauce), perkedel (kartoffelkroketter)), og dampede grøntsager.

Padang restaurantejer og værtinde
Padang restaurantejer og værtinde

Padang Restauranttips

  • Prøv at spise med dine hænder. Mange lokale foretrækker at spise ris (og de retter, der følger med) i hånden; de mener, at Padang-mad bare er mere lækker serveret på den måde. Det er nemt, når du først har fået styr på det – læs op om, hvordan du spiser med fingrene på indisk stil. Hvis du bare ikke kan klare det, så fortvivl ikke; du kan bede om redskaber uden at hængedit hoved i skam.
  • Vær eventyrlysten. Padang-mad er fyldt med mystisk kød: Din guide prøvede først karrykalvehjerne på en Padang-restaurant i Jakarta, og du vil gå glip af det, hvis du gør' t grave i sådanne Padang-favoritter som oksetunge-satay, oksekødslunge serveret med favabønner, oksehjerte og knitrende oksehud. Du vil dog ikke nødvendigvis gå sulten væk, hvis du ikke prøver den mærkelige mad - du vil have masser af oksekød og kylling til at give dig mad.
  • Du behøver ikke at spise alt, hvad de sætter på bordet. Kan du ikke lide det? Rør det ikke. Du vil ikke blive opkrævet for det.
  • Den skål med vand er til vask, ikke til at spise. Fordi Padang-madgæster har en tendens til at spise med deres bare hænder, sætter restauranter norm alt en kobokan (en skål med vand med en skive lime) på bordet. Vask fingrene i kobokan før og efter du spiser.
  • Nogle varer skal bestilles a la carte. Disse retter omfatter oksekødssate, gado-gado og supper som mie goreng, sop buntut og mie rebus. Spørg en tjener, hvis du gerne vil have nogen af disse retter serveret.

Anbefalede: