De bedste fødevarer at prøve på M alta

Indholdsfortegnelse:

De bedste fødevarer at prøve på M alta
De bedste fødevarer at prøve på M alta

Video: De bedste fødevarer at prøve på M alta

Video: De bedste fødevarer at prøve på M alta
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, Kan
Anonim
M altesisk forret pastizzi med ærter
M altesisk forret pastizzi med ærter

M alta, den lille europæiske ø-nation i det sydlige Middelhav, har længe været en kulturel korsvej mellem Europa, Afrika og Mellemøsten. Dens kulinariske traditioner afspejler disse tværkulturelle bånd, men har alligevel udviklet sig på en lokaliseret måde. Det m altesiske køkken er tungt for det s alte, hvor oliven, olivenolie, kapers, brød, ost, fisk og kød - især kaniner - alle spiller hovedroller.

På grund af dets popularitet som turistdestination kan du finde lidt af hvert på M alta. Men at prøve nye fødevarer er en af glæderne ved at rejse. Så i stedet for at gå efter velkendte burgere eller italiensk pizza og pasta, kan du prøve disse topretter på M alta.

Stuffat Tal-Fenek

Traditionel m altesisk kaningryderet
Traditionel m altesisk kaningryderet

Stuffat tal-fenek, der i vid udstrækning betragtes som M altas nationalret, har som hovedingrediens en mad, der længe er knyttet til M altas historie med kanin. Vilde kaniner blev bragt til M alta af fønikerne, som introducerede dem som fødekilde. Siden da har tilstedeværelsen af kaniner garanteret en kilde til frisk kød på øer, hvor det er svært for andre husdyr at trives. Denne traditionelle kaningryderet er tilgængelig stort set over alt på M alta og er lavet med rødvin, tomatsauce, krydderier og havegrøntsager. Du kan finde det serveret sammen med kartofler ellerover pasta. I Valletta kan du prøve det på La Pira M altese Kitchen. For noget mere rustikt og traditionelt, tag til Selmun Bar & Restaurant i Selmun.

Pastizzi

Pastizzi, typisk street food m altesisk med ricotta og ærter
Pastizzi, typisk street food m altesisk med ricotta og ærter

Pastizzi er måske den mest typiske gademad på M alta, s alte, fyldte butterdej. Selvom der er mange variationer på tværs af øerne, er det traditionelle fyld enten ærter eller krydret ricottaost. Pastizzi er afslappet mad at spise på farten. Du finder dem solgt i købmandsforretninger og delikatesseforretninger, på takeaway-restauranter ved stranden og andre beskedne restauranter. Det almindeligt anerkendte bedste sted for pastizzi på M alta er Is-Serkin Crystal Palace Bar, et hul i muren i byen Rabat.

Hobz biz-zejt

Hobz Biz-Zejt - m altesisk brød og pålæg
Hobz Biz-Zejt - m altesisk brød og pålæg

En hurtig frokost eller snack, hobz biz-zejt kommer som enten en åben sandwich eller en fyldt sandwich lavet af en omgang sprødt m altesisk brød. Den er fyldt eller fyldt med tomater, tun, løg, hvidløg og kapers og overhældt med olivenolie. Andre varianter omfatter ansjoser og lokal fåreost. Prøv det, og vi garanterer, at du aldrig vil se en tunfisksandwich på samme måde igen. Hobz biz-zejt er en populær snack, der kan spises på stranden. Hent noget på Buchman's Snack Bar i Gzira.

Ftira Ghawdxija

Ftira hos Mekrens bageri, Gozo
Ftira hos Mekrens bageri, Gozo

Ftira er over alt på M alta og Gozo. Det runde brød, der ofte bruges til fyldte sandwich, tager en anden drejning på Gozo, hvor det bruges som base for ftiraghawdxija, specialitetspizzaen på M altas søsterø. Ftira er tykkere og sejere end normal pizzadej, hvilket betyder, at den kan modstå nogle tunge toppings som fåremælk, pølser eller aubergine - og toppings inkluderer altid kartofler. Både lokale og turister står i kø udenfor det positivt ubeskrivelige Mekren's Bakery på Gozo for takeaway-bestillinger af disse solide tærter.

Zalzett Tal-M alti

M altesiske grillpølser serveret på et bord med grøntsager
M altesiske grillpølser serveret på et bord med grøntsager

Stort set alle lande i Europa har sin version af pølse og charcuteri, og M alta er ingen undtagelse. Zalzett Tal-M alti, eller m altesisk pølse, er mere krydret end nogle af sine kontinentale modstykker. Det er typisk lavet af svinekød, med krydderier, herunder koriander, peberkorn, hvidløg og masser af s alt. Det er populært som grill eller kogt med tomatsauce. Tørre versioner af Zalzett Tal-M alti dukker ofte op i tynde skiver på charcuteriplader. Prøv dem i Valletta hos Nenu the Artisan Baker.

Torta Tal Lampuki

Lampuki Pie på Ta' Victor Restaurant, M alta
Lampuki Pie på Ta' Victor Restaurant, M alta

Lampuki er det m altesiske navn for mahi-mahi, og når disse dyrebare fisk er i sæson, er det tid til lampuki-tærte. Den velsmagende fisketærte er bagt i et let og sprødt wienerbrød sammen med mynte, kartofler og kapers. Det serveres på både hyggelige kaffebarer og smarte restauranter, og er en af vores mest populære ting, der skal prøves på M alta. Få det frisk - og med havudsigt - på Ta' Victor i Marsaxlokk.

Aljotta

Aljotta fiskesuppe
Aljotta fiskesuppe

Tænk på aljotta som den mere citron-, hvidløgsagtige, urteagtigefætter til fransk bouillabaisse. Engang et traditionelt måltid i fasten, hvor de fleste m altesere bandede kød fra, er aljotta nu blevet en helårsret, med opskrifter, der varierer for at afspejle dagens fangst, eller hvad fisk og skaldyr er i sæsonen. Som så mange m altesiske fødevarer kan aljotta være simpel cafeteria-mad lavet med rester af fisk eller en elegant ret med et par stykker dyre krebsdyr, der flyder ovenpå. Palazzo Preca i Valletta har en fin version, ligesom Legends, på strandpromenaden i Marsaskala.

Timpana

Pauke, m altesisk bagt macaroni pasta
Pauke, m altesisk bagt macaroni pasta

Det er ikke ligefrem et let måltid, men chancerne er, at det bliver et mindeværdigt. For at lytte til M altas kærlighed til mad pakket ind i wienerbrød, er Timpana bagt pastatærte-i en wienerbrødsskal. Ydersiden af pauken er robust, og pastaen indeni - som regel makaroni - er typisk bagt med kød, tomater, bacon, hvidløg, ost og løg, til et cremet, kulhydrat-tungt en-rets måltid. Der er variationer på timpana. Tarja Moqlija Timpana, for eksempel, er en tærte lavet af stegte vermicelli nudler. Find en traditionel pauke på no-nonsense Diar il Bniet på den sydvestlige side af M alta.

Imqaret

Imqaret, en m altesisk dadelfyldt dessert
Imqaret, en m altesisk dadelfyldt dessert

Som en hurtig bid til en morgenkaffe eller som en mere avanceret dessert, er imqaret allestedsnærværende på M alta. Et lille sprødt wienerbrød fyldt med dadler og krydret med appelsinskal og krydderier, og derefter friturestegt, imqaret kan købes i posen som snack to go, eller serveres ofte med is på sidderestauranter. De er især lækrenår den serveres varm. På Gozo er Tepie's Coffee Bar et yndet stop for imqaret, som også topper dessertlisten på L'Aroma Restaurant i Sliema

Bigilla

M altesisk forretterfad inklusive Bigilla bønnedip
M altesisk forretterfad inklusive Bigilla bønnedip

Som hummus er for arabisk og østlig middelhavskøkken, er bigilla for M alta. Fava-bønne-dippen dukker norm alt op på en mezze-lignende forretterfad, ledsaget af oliven, ost, charcuteri og brød. Dippen er lavet med mosede favabønner, hvidløg, olivenolie, s alt, peber og krydderurter og spises ofte med Galletti-kiks. Bigilla er en fantastisk forret før middag eller en sen aftensnack - prøv den med en vin, øl eller cocktail på Gugar Hangout & BAR på Vallettas travle Republic Street.

Gbejniet

Frisk og s altet gbejniet ost, M alta
Frisk og s altet gbejniet ost, M alta

Ost dukker op i en lang række m altesiske retter - ofte er det mild ricotta lavet af fåremælk. Men for noget mere smagfuldt, kig efter gbejniet, en velsmagende gedemælksost. Det sælges i friske, hærdede eller tørrede former og kan krydres med peber eller andre urter. Du finder det friturestegt som en forret, hærdet på et mezze-fad eller frisk som fyld til pasta. Hent noget i en m altesisk købmand eller specialbutik, eller se efter det på menuer over alt.

Anbefalede: