Sådan bestiller du italienske kaffedrikke på en bar i Italien

Indholdsfortegnelse:

Sådan bestiller du italienske kaffedrikke på en bar i Italien
Sådan bestiller du italienske kaffedrikke på en bar i Italien

Video: Sådan bestiller du italienske kaffedrikke på en bar i Italien

Video: Sådan bestiller du italienske kaffedrikke på en bar i Italien
Video: Tobias Rahim & Andreas Odbjerg - STOR MAND 2024, Kan
Anonim
Caffè på en bar i Italien
Caffè på en bar i Italien

De fleste italienere stopper ved baren på vej til arbejde om morgenen for en hurtig kaffe og ofte en cornetto eller croissant. De kan stoppe flere gange om dagen for at få mere kaffe, og det skal du også. Kaffe i baren i Italien er en integreret del af kulturen – hvis du har et møde eller dvæler til en lille snak med en italiensk ven, kan han eller hun godt spørge: "Prendiamo un caffè?" (Lad os få en kop kaffe?) uanset tidspunktet på dagen. Desuden laver Italien noget af det fineste kaffe i verden, så du skal simpelthen prøve noget, mens du er her!

Her er nogle af de mest populære kaffedrikke, der serveres i en italiensk bar.

Caffè (kah-FE) - Vi kan kalde det espresso; en lille kop meget stærk kaffe, toppet med et karamelfarvet skum kaldet crema, et meget vigtigt element i de bedste eksempler.

Caffè Hag er en koffeinfri version. Du kan også bestille en koffeinfri; Hag er navnet på den største producent af italiensk koffeinfri kaffe, og det er sådan, du vil se det på mange barmenutavler. Du vil nogle gange høre italienere kalde dette "dek" – en forkortelse for koffeinfri.

Du kan bestille en kop kaffe (un caffè) når som helst på natten eller dagen. Italienere holder sig væk fra cappuccino efter ca. 11:00, da den er lavet med mælk og mælk betragtes som endrikke kun om morgenen. Hvis du ser en flok mennesker sidde og drikke cappuccini klokken tre om eftermiddagen, tillykke, du har fundet turistbaren.

Nogle almindelige variationer på Caffè (espresso)

Caffè lungo (Kah-FE LOON-go) - en lang kaffe. Stadig serveret i en lille kop, dette er espresso med lidt mere vand tilsat, perfekt hvis du vil have mere end én tår kaffe.

Caffè Americano eller amerikansk kaffe, kan præsenteres for dig på to måder: et skud espresso i en almindelig kaffekop, serveret med en lille kande varmt vand, så du kan fortynd din kaffe så meget eller så lidt, som du ønsker, eller bare en almindelig kop kaffe.

Caffè ristretto (kah-FE ri-STRE-to) - en "begrænset kaffe" eller en, hvor kaffestrømmen stoppes før den normale mængde. Det er essensen af kaffe, koncentreret, men bør ikke være bitter.

Kaffedrikke i Italien

Caffè con panna - espresso med flødeskum

Caffè con zucchero (ZU-kero) - espresso med sukker. Norm alt tilføjer du din egen fra en pakke eller beholder i baren, men nogle steder, især i den sydlige del af Napoli, kommer kaffen med sukker, og du skal bestille den senza zucchero eller uden sukker, hvis du kan ikke lide det sødt.

Caffè corretto (kah-FE ko-RE-to) - kaffe "korrigeret" med et skvæt spiritus, norm alt Sambuca eller grappa.

Caffè macchiato (kah-FE mahk-YAH-to) - kaffe "plettet" med mælk, norm alt kun en smule skum oven påespresso.

Caffè latte (kah-FE LAH-te) - Espresso med varm mælk eller en cappuccino uden skum, ofte serveret i et glas. Dette er, hvad man kan kalde en "latte" i USA. Men spørg ikke om en "latte" på en bar i Italien, da du sandsynligvis vil få serveret et glas varm eller kold mælk – latte på italiensk betyder mælk.

Latte macchiato (Lah-te mahk-YAH-to) - Dampet mælk "plettet" med espresso, serveret i et glas.

Cappuccino (udtales kah-pu-CHEE-no) - et skud espresso i en stor(ere) kop med dampet mælk og skum. Mens mange turister vil afslutte deres frokost eller aftenmåltider med en cappuccino, bestilles denne drink ikke af italienerne efter klokken 11 om morgenen. De fleste barer og restauranter vil dog servere det til dig, når som helst du beder om det.

Specialkaffe

Bicerìn (udtales BI-che-rin) - En traditionel drik af Piemonte omkring Torino, bestående af tæt varm kakao, espresso og fløde, kunstfærdigt lagt i et lille glas. Findes norm alt ikke uden for Piemonte-regionen.

Caffè freddo (kah-FE FRAYD-o) - Iced, eller i det mindste kold, kaffe, meget populær om sommeren, men findes muligvis ikke på andre tidspunkter af året.

Caffè Shakerato (kah-FE shake-er-Ah-to) - I sin enkleste form laves en caffè shakerato ved at kombinere frisklavet espresso, en smule sukker og masser af is og ryste det hele handle kraftigt, indtil der dannes skum, når det hældes. Den kan være tilsat chokoladesirup.

Caffè della casa eller husets kaffe - Nogle barer har en specialkaffedrikke. Caffè della casa på Caffe delle Carrozze i Chiavari er en af de bedste.

En ting at huske, når du går i baren, vil du ofte betale mere for at sidde ned end for at stå i baren. Vil du vide præcis, hvad en italiensk bar er?

Anbefalede: